Újpest-MT/B - Kiss Lenke KS/A

Budapesti Kadet Bajnokság

Újpest-MT/B - Kiss Lenke KS/A 39-127
(12-34, 9-27, 8-42, 10-24)

Pontszerzők: Major 14, Kékesi 11, Lenkai 4, Andrási 3, Horváth 3, Tóth 2, Gáll 2,

Megmutattuk oroszlánkörmeinket...

Egy idősebb és ebből adódóan egy fizikálisan sokkal erősebb ellenfél látogatott hozzánk, akik 1-3-1-es zónájuknak köszönhetően A csapatunkat is meg tudták verni. Mivel tudtuk, hogy az Országos Kiemelt Bajnokságban szereplő Újpest-MT/A kadet csapatunktól mennyire is le vagyunk maradva, ezért a mérkőzésen azt a célt tűztük ki magunk előtt, hogy a dobott és kapott pontjaink között ne legyen minuszban 100 közte.

Az első negyedben aztán jött a hideg zuhany, mert a KLKS vérszemet kapva a minimanó állományunk látványától, kijött egész pályás 1-2-1-1-es letámadó zónára. Volt ezzel problémánk az egész meccsen bőven. Gyakorlatilag 1 kapuztunk, és amikor végre átértünk a támadó térfélre, a felállt védelmük ellen sem volt sok esélyünk, annyival nagyobbak voltak nálunk.

Pontszerzésre akkor volt lehetőségünk, ha hibára kényszerítettük Őket. Ez többször is sikerült, hiszen pontjaink több mint 50 %-át abból szereztük, hogy egész pályás védekezésünkkel zavart keltettünk a gépezetben. Bátran visszatámadtunk, és többször becsapadáztuk ellenfelünket,. Sőt volt olyan is, hogy ők sem tudták bedobni a labdát, mert jól zártuk a passzsávokat. Az már csak hab volt a tortán, hogy azt is el tudtuk érni, hogy ellenfelünk nem tudta áthozni 8 másodperc alatt a labdát térfelünkre.

Sajnos az Őszi szünet nagyon bekavart a létszámunknak, mert csak 7-en voltunk. Így a végig egész pályás védekezésünk rengeteg energiát kivett belőlünk, de dícséret mindenkinek aki ott volt, mert nem volt nyafogás, és bár tigrisek vagyunk oroszlánként küzdöttünk.
MVP egyértelműen Andrási Bálint lett, aki megfogadva az edző tanácsait, bátran támadta egész mérkőzés alatt a gyűrűt, védekezésben meg hozta a kötelezőt!

Megyeri Tigrisek alapadatok

Megyeri Tigrisek Közhasznú Kosárlabda Klub
Adószám: 18221929-1-41
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-50574753