NBII. BKG DSE Szigetszentmikós - Újpest-MT

 
BKG DSE Szigetszentmikós - Újpest-MT
71-96 (14-25, 21-24, 16-23, 20-24)
 
Csapat: Surmann P. (6), Nagy (11/6),  Mladenovic (10/3), Rodriguez (15), Daru (5)
Csere: Sormaz (13/6),  Surmann G. (16/6), Franczva (6), Jakab (10/6), Taylor (4)
 
Alapszakasz győztes az Újpest-MT...
 
2 fordulóval az alapszakasz vége előtt egy elviekben nehezebb kiruccanás várt a srácainkra a BKG Szigetszentmiklós otthonába. A képlet egyszerű volt , amennyiben a hátralevő két  meccsünkből egyet hozunk , akkor megvan az első hely s ezáltal a kedvező pozició a rájátszás megkezdése előtt.  A két csapat első mérkőzésén 85-49-es sima hazai győzelem született , de a mindenkire veszélyes Szigetszentmiklósi gárda ellen senki nem mehet biztosra , így ennek megfelelően készült a csapat a mérkőzésre. 
Nagyon hosszú idő után már a melegítésnél is észre lehetett venni, hogy a Megyeri teljes csapattal tudott felvonulni erre a találkozóra.
 
A találkozót a Surmann P.-Nagy-Mladenovic-Daru-Rodriguez ötössel kezdtük, s nem is rosszul,  hisz Daru  rögtön az első támadásból megadta az alaphangot sikeres közelijével. A  4. perc végére már 10 pontos előnyt (3-13) sikerült felépíteni a vendégeknek, mire a hazaiak edzője , a tavaly még a mieinket irányító Gedei Tibor azonnal időt is kért. Csapatunkon látszott hogy már az elején megszerették volna mutatni riválisuknak hogy itt bizony a győzelemért érkezett a lila fehér egylet , köszönhetően a sérüléséből visszatérő igen aktív Rodrigueznek , illetve az ebben a negyedben két triplát mértani pontosággal értékesítő Nagy jóvoltából.  A 10 pont körüli vendég előny gyakorlatilag a negyed végéig kitartott , amit a padról jól beszálló Jakab zárt le egy sikeres triplával (14-25).
 
A második negyed első perce lényegében eldöntötte az összecsapást , ugyanis csapatunk motorja Sormaz pillanatai következtek , aki zsinór két hárompontost értékesített, amit Jakab még egy közelivel megtoldott , így a 0-8-as vendég "futással"  16-33-nál eldőlni látszodott az összecsapás. A sok nagy csatát megélt játékosok alkotta házigazdák próbálták rendezni a soraikat, ám a különbség inkább csak nőtt, előbb Surmann G. hárompontosa , majd Rodriguez ziccere után (20-42). A 18. percben srácaink  Mladenovic gyönyörű "2+1-es" játéka után 27-49-es állásnál már fejben a nagyszünetre mentek,  és a koncentráció hiányát a hazaiak Csabay jóvoltából ki is használtak , és sikerült feljebb zárkózniuk a félidőre (35-49).
 
A harmadik negyedet ismét nagyon motiváltan s koncentráltan kezdték a Tigrisek, s a csapatot szokásához híven jól mozgató Surmann Péter vezérletével újra 20 pont fölé nőtt a különbség (39-61). Természetesen a vendéglátók erre időt kértek, de az Újpest lendületét ezúttal nem sikerült megtörni, hisz a második félidőre jelentősen feljavuló Franczva zsinorban 6 pontot szerzett az időkérést követően,  amire válasz az egyre jobban fáradó hazai csapattól nem érkezett.  A negyed végéig még sikerült kozmetikázni az eredményen a BKG-nek, de a magabiztos Újpest előny megkérdőjelezhetetlen volt így is (51-72). 
 
A záró felvonást Jakab indította önmaga második, csapata 7. hárompontosával,  ami érdekes módon egy nem várt  hazai 7-0-ás etapot indított el (58-75). Cupic mester időkéréssel próbálta fiainak tudtára hozni hogy ennek a meccsnek még nincs vége. Ez szemmel láthatóan hatott,  mivel többek közt Surmann G.  6 pontja mellé érkezett egy Mladenovic "trojka" kiegészítve egy Jakab két pontossal ,  így egy 0-11-es "run-nal" válaszoltunk is a fentebb említett hazai sorozatra. Kialakítva ezzel egy majd 30 pontos előnyt (58-86), ahonnan már csak a pontos számszerinti végeredmény maradt  kérdés. 
Az utolsó percekben a csapat kapitánya, Nagy Róbert lépett elő ismét, aki két látványosra sikeredett egyéni akció után szerzett 4 pontja mellé (vagyis közé), még egy nagy "zsuga" után Taylor Márkot hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A pontos végeredményt végül Sormaz két büntetője állította be, ami 71-96 lett  számszerint.
 
Összességében egy percig nem volt kérdés a győztes kiléte ezen a találkozón. A srácok listavezetőhöz méltóan álltak az összecsapáshoz, és azt gondoljuk hogy a Megyeri (minden negyedet megnyerve) teljesen megérdemelten vitte el a két pontot Szigetszentmiklósról , s gyűjtötte be az alapszakasz elsőséget. 
Csapatunknak már csak egy mérkőzésük van hátra az alapszakaszból, ami befolyásolni már semmit nem fog, de ismerve játékosainkat ugyanúgy fognak hozzáállni a Budaörs elleni mérkőzéshez, mintha minden azon múlna. A találkozót jövő hét szombaton (05.19.-én) rendezik meg a Babits gimnáziumban 18.00-ás kezdett. Várunk minden kedves szimpatizánsunkat, érdeklődőt. 
 
Stevan Cupic: Gratulálok a csapatnak, végre megvan az első hely az alapszakaszban. Ezen a mérkőzésen megpróbáltam mindenkinek lehetőséget adni, amivel a legtöbben éltek is. Sikerült mindenkinek pontot szereznie, ami jó dolog , továbbá az is, hogy már a mérkőzés előtt nagyon komolyan álltunk a találkozóhoz,  és ezt sikerült is a pályára vinni amennyire kellett. Sajnos ennek ellenére volt megint pár periódus amikor a nagyobb előny birtokában megnyugodtunk és túl lazák voltunk a pályán, de mindig amikor kellett ezen nagyon hamar túllendültünk és elkezdtünk újra és újra sebességgel játszani, amivel magabiztosan hoztuk a mérkőzést. Jövő hét szombaton a Budaörs ellen is győzni szeretnénk mindenképpen,  az alapszakasz elsőségtől függetlenül, hogy aztán keményen készülhessünk a ránk váró playoffra. 
Hajrá Újpest , csak lila-fehér!

Megyeri Tigrisek alapadatok

Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub
Adószám: 18221929-1-41
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-50574753