Budapesti Serdülő/C - 9.forduló

A bajnokság listavezetője látogatott a Babits Gimnáziumba...

Újpest-MT/C - BLF Palota 88-47
(27-2, 23-19, 21-6, 17-20)

Csapat: Richter D. (22), Ipacs Z. (14), Ilyés L. (8), Szabó Á. (8), Kornya M. (7), Ringwald A. (7), Békési B. (6), Pálfi G. (6), Sallai B. (6), Molnár M. (2), Sólyom G. (2), Hunka P. (-).

Páli Gábor: A bajnokság negyedik helyezettje fogadta a listavezetőt. Idén eddig már kétszer játszottunk a BLF ellen. November végén 12, januárban pedig 13 ponttal kaptunk ki. Így ismét kiélezett mérkőzésre számítottam. Tanultunk néhány alapelvet támadásban és védekezésben is, melyeket eddig csak ritkán használtunk, de akkor sem egyszerre az összeset. Ellentétben a mai mérkőzéssel! Az első negyedben a Molnár-Békési-Szabó-Ilyés-Ipacs ötösünk szenzációs volt. Az ellenfélnek a negyedik perc végén sikerült először és a negyedben utoljára betalálnia. Tíz perc alatt csináltunk egy 27-2-es negyedet! Agresszív védekezés és higgadt támadójáték volt az, ami eredményre vezetett. A második tíz percben is kitettünk magunkért. A Sallai-Pálfi-Richter-Kornya-Ringwald ötös feladata az volt, hogy tartsa a különbséget. Továbbra is kombinatívan játszottunk, s így még növelni is tudtuk az előnyt.
A harmadik negyedet ismét az első ötös kezdte. Az első négy percet 7-6-ra nyerték a fiúk, majd Alex, Dani és Bence beállása után egy 14-0-ás futással zártuk a harmadik játékrészt (44 pontos előny). Az utolsó felvonást ugyan három ponttal elveszítettük. Itt már kissé alább hagyott a koncentráció és voltak védekezési hiányosságok.
Összességében viszont elégedett voltam a mérkőzésen látottakkal. Kiderült, hogy van ebben a csapatban erő, akarat és tűz ahhoz, hogy ilyen teljesítménnyel rukkoljon elő. Támadásban és védekezésben is majdnem 100%-ig megvalósítottuk mindazt, amit az elmúlt időszakban tanultunk. Látványos kosárlabdát játszottunk!
Ezzel csapatunk feljött a második helyre a tabellán, így az üldözőverseny tovább folytatódik a bajnoki címért...

Megyeri Tigrisek alapadatok

Megyeri Tigrisek Közhasznú Kosárlabda Klub
Adószám: 18221929-1-41
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-50574753