U16/A: Újpest-MT/A – DEAC KA U16/B

Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést, hiszen volt törleszteni valónk a Debreceni Akadémisták felé. A selejtezőben nagyon megvert minket az A csapatuk, azonban a B csapatukat mi vertük meg nagyon az alsóházi küzdelmek során. Most egy harmadik csapatuk ellen játszottunk, akik éppen, hogy csak kikaptak csoportunk favoritjától idegenben, így egy nagyon szoros meccsre számítottunk. És így is lett…

Dudás József: Az elején nagyon beragadtunk, gyorsan nagyobb hátrányba kerültünk. Nem akartunk védekezni, csak kosarat dobni. Streetball jellege volt kosárlabdánknak, alacsony volt miattunk a színvonal. Nagyon nehezen állt össze a védelmünk, amihez nagyon kellett cseresorunk hatékony közreműködése. Amikor összeállt, vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második negyedben sikerült átvenni a vezetést, ellenfelünk rotációján gyorsan megtaláltuk a gyenge pontokat. 20 perc játék után 5 pontos előnyünk volt.

A második félidőben tisztességgel küzdöttünk, de látszott, hogy fizikálisan jobban bírja ellenfelünk. Az 5 egészséges játékosunk szinte egész hónapban a vállán vitte csapatunkat, már teljesen ki vannak facsarva, akik meg a betegségeikből épülgetnek fel, még nagyon le vannak maradva kondicionálisan. A harmadik negyedet ha nehezen is de átvészeltük, de a negyedik negyedben a DEAC ritmust váltott és egy 14-0-ás rohammal két vállra fektetett minket. 4 perccel a vége előtt 69-76-nál időt kértünk, hogy rápihenjünk a végjátékra. Az 1 perc kevés volt, nem bírtunk visszavonaglani a pályára a játékvezetői kérés ellenére sem, ezért jogosan elvették tőlünk utolsó időkérési lehetőségünket is, de kaptunk újabb 1 perc pihenőt. Sőt, a DEAC is segített nekünk azzal, hogy nem jött fel a küzdőtérre, ezért Tőlük is elvettek egy időkérést. A 3 perc szünet nekünk nagyon jót tett. Kipihenve érkeztünk egy végjátékra, és bár időkérésünk nem maradt, mindenki tudta a dolgát, hiszen szinte csak egylabdás meccseket játszunk. Már van benne rutinunk és ennek köszönhetően a végén mi örülhettünk. Büszke vagyok a srácokra, hogy önálló döntésekkel hozták ezt a kiélezett végjátékot.

MVP egyértelműen Barabás, aki úgy dobott 31 pontot, hogy végig az ellenfél legerősebb játékosát vállalta fel, és nem mellékesen, szedett 14 lepattanót a centerek között. De ki kell emelnem Szentgyörgyi végjátékban vállalt szerepét is. Gratulálok mind a két csapatnak, a végére jó meccs lett belőle.