NB2: Fontos idegenbeli győzelem

Vasárnap folytatódott az NB2-es bajnokság, ahol a kilencedik fordulóban Érdre látogatott csapatunk. A találkozót 15-0-val kezdő lila-fehérek végül 83-75-re nyertek, és továbbra is tapadnak az élmezőnyhöz.

Az újpesti fiatalok Érden folytatták szereplésüket az NB2 Közép A-csoportjában. A lila-fehérek szempontjából remekül kezdődött a mérkőzés. A negyedik perc végén a Krkljes-Vadon-Zeve hármas által dobott kosaraknak köszönhetően 15-0-val indítottunk, amire hazai időkérés következett. Ezt követően magukra találtak a hazaiak, így a negyed 26-18-as újpesti vezetéssel zárult. A második játékrész Valaczkay triplájával indult, majd vendég oldalról egy 11-2-es futással újra 14 pont lett a különbség. Ekkor újabb hazai időkérés következett, mely sikeresen megtörte az újpestiek lendületét, érdi részről pedig egy 13-3-as futás következett, mellyel újra nyílt lett a mérkőzés. A második negyedet Zeve egy triplával zárta le, így kialakítva a 49-39-es újpesti vezetést.
A fordulás után nem változott sem a játék képe, sem pedig a különbség, így az utolsó tíz perc döntött a találkozóról (53-61). A záró etap Morgan két sikeres büntetőjével és az extázisban játszó Kékesi két kosarával indult, majd Nyitrai és Valaczkay kosarára Kékesi újabb négy, Krkljes pedig három ponttal válaszolt, így a 34. percre 16 pontos előnybe került az Újpest. Ezt követően Riskó vezetésével még megpróbáltak visszakapaszkodni a hazaiak, de nyolc pontnál közelebb már nem tudtak zárkózni, így a lila-fehérek 83-75-re nyertek.

Páli Gábor:  Remekül kezdtük a mérkőzést. Keményen és határozottan védekeztünk, támadásban pedig extra befejezéseket produkáltunk, amire nem volt felkészülve ellenfelünk. Az időkérésükkel viszont rendezték soraikat, s a rutinos játékosok visszahozták a meccsbe a hazai csapatot. Valaczkay és Riskó összesen 40 pontot dobott, amit a visszavágón limitálnunk kell majd, viszont a mi részünkről is érkeztek extra teljesítmények a mai napon. A Kékesi-Krkljes duó mezőnyben, a Renkecz-Vadon duó pedig a palánk alatt dolgozott nagyszerűen. A mérkőzést pedig a csapatvédekezés nyerte meg. Gratulálok ellenfelünknek és persze a Csapatomnak is. Hatalmasat küzdöttünk és végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést, ami jelzi, hogy mentálisan is fejlődünk.

Statisztika:

Újpest-MT: Kékesi K. (27), Krkljes V. (17/9), Zeve Sz. (8/3), Bodnár Cs. (6), Vadon T. (6), Grkovic M. (5/3), Morgan R. (5/3), Szecsei G. (4), Horváth A. (3/3), Renkecz M. (2), Ipacs D. (-), Kovács Z. (-).