NB1/B: GYŐZTES ÉVZÁRÁS

Felnőtt csapatunk a 2021-es naptári év utolsó mérkőzésén hazai környezetben fogadta az Elite Basket együttesét. A csapatösszetételt illetően lényegében idén először állt mindenki rendelkezésére a szakmai stábnak, miután Meződi is visszatért a sérülését követően.

Az első negyed jól indult számunkra, hisz Pollák és Katona kosaraival 4-0-ra vezettünk, amire a túloldalon a rutinos Somogyfoki Szabolcstól jött válasz egy tripla formájában. A folytatásban nem igazán találtuk a ritmust az akkor még lelkesen játszó vendégek ellen, így a 7. percben 11-12-re kisebb meglepetésre még ők vezettek. Ezt követően azonban megtalálta csapatunk az ellenszert a behúzódó vendég védekezés ellen, hisz Antóni és Kelemen egymást követően talált be a periméteren túlról. Sajnos azonban Tóth András a vendégektől két figyelmetlenségünket is triplára váltotta, így bár Rosemond hiába szerzett zsinórban 6 pontot csapata javára, relative szűk előnnyel várhattuk a folytatást (23-19).

A második negyedet nagyon jó felfogásban és ehhez párosuló agresszív védekezéssel kezdte csapatunk, mely Puszta és Katona pontjaira támaszkodva hamar meglépett 10 ponttal a Törökbálintiaktól (29-19) A vendégek vezetőedzője időkéréssel próbálta rendezni csapatának a sorait. Rögtön a folytatásban Jilling ziccere után ugyan még 10 ponton belülre visszajött az Elite, de mint később kiderült, akkor utoljára. Ugyanis egy újabb újpesti roham érkezett hazai részről, és a 9-0-ás “futás” következtében jelentősen kinyílt az olló a két fél között (38-21). A vendégek számára komoly gondot jelentett az ekkortájt sziporkázó Rosemond megállítása, aki rendre megbontotta a védelmüket, és szerzett pontokat az övéinek. A legnagyobb differencia az első félidőben Szentirmai hárompontosa után alakult ki (47-24), míg a vendégektől csak Lánczos tudott eredményes lenni ebben a periódusban. Az utolsó szó (vagyis kosár) Jillingé volt, aki vendég részről 47-26-ra módosította az eredményt a nagyszünetre. Feltűnő volt hogy Surmann Gábor vezetőedző már az első félidőben bizalmat szavazott valamennyi játékosának.

A harmadik negyedben a véekezésünk nem hagyott alább és elérte a kivánt szintet, támadásban azonban lelassultunk és többször is bosszantó hibákat vétettünk. Abszolút kiegyenlített küzdelem folyt a pályán ezidőben, és a különbség állandósulni látszódott a csapatok között. Együttesünk számára a legnagyobb örömöt a fiatal Kékesi Kristóf pályán töltött hasznos ideje jelentette, aki két szép kosarat is szerzett. A negyedet 58-37-es hazai előnnyel zárták a felek.

Az utolsó felvonás már csak a formalitás és a pontos végeredmény kialakításának jegyében zajlott. Játékosaink közül mindenki értékes percekkel gazdagodott a pályán, s valamennyien igyekeztek meghálálni a bizalmat a szakmai stábnak. A záró etapban különösen a Bea-Rosemond duó volt elemében Újpest részről. Örömünkre szolgált hogy 12 pályára lépő játékosunk közül 11-en pontot is szereztek, a legtöbbet pályán levő játékosunk is csak 24 percet töltött a játéktéren. A végeredményt Spiriev alakította ki Elite oldalról, mely magabiztos 90-55-ös eredményt hozott csapatunk javára.

Csapatunk ezzel a győzelemmel, 10-3-as mutatóval a tabella második helyén “telelhet” a közvetlen rivális Cegléd mögött. Legközelebbi mérkőzésünk már csak az újévben lesz, január 6.-án idegenben, Győrben lesz az első megmérettetésünk az ünnepek után. Addig is minden kedves olvasónknak Szeretetben gazdag, nyugodalmas Karácsonyi Ünnepeket és nagyon boldog Új Esztendőt Kívánunk.

Surmann Gábor: “Először is szeretnék gratulálni a saját csapatomnak. Azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Ennek ellenére ambivalens érzéseim vannak a mérkőzést követően. Egyrészt boldog vagyok, hogy győzelemmel búcsúztunk az évtől és a szurkolóinktól, illetve dicsérendő csapatom számára, hogy ekkora különbséggel még senki nem verte meg idén az Elite Basketet. Nagy tisztelettel készültünk rájuk, ami örömömre sok esetben vissza is köszönt… Másfelől pedig meg kell mondjam, hiányérzet furkálja az oldalamat, hisz maradt még így is bennünk azt érzem… a második félidőben 12 labdát ajándékoztunk ellenfelünknek, felállt védelem ellen pedig nem támadtunk jól. A védekezés, illetve amit előre elterveztünk, azt javarészt sikerült megvalósítani. Ráadásul 4 kulcsjátékosukból hármat sikerült semlegesíteni. Külön öröm, hogy a saját nevelésű fiatalunk, Kékesi Kristóf értékes perceket töltött a pályán és jól is játszott. Most egy nagyon rövid pihenő következik, hogy aztán újult erővel folytassuk a szemmel láthatóan fejlődő csapatommal a munkát. Végezetül Békés, Boldog és Egészségben gazdag Ünnepeket kívánok minden kosárlabda barátnak és szurkolónknak. Vigyázzunk egymásra. Hajrá Újpest!”