NB1/B: VISSZAVÁGTUNK…!

Felnőtt csapatunk a 15. fordulóban hazai környezetben fogadta a Vásárhelyi Kosársuli együttesét. A két csapat őszi mérkőzésén 91-74-es Hódmezővásárhely győzelem született, így a visszavágás és ezáltal a bajnoki két pont begyűjtése reményében léptek pályára fiaink.

A felforgatott kezdőötössel pályára lépő csapatunk Rosemond pontjaival 7-2-re villámgyorsan meglépett, amit előbb Varga Ákos triplája, majd Bodócsi középtávolija egalizált. A vendégcsapatnak nélkülöznie kellett az este folyamán idegenlégiós centerüket, amelyt követően rendkívül kellemetlen szerkezetben voltak kénytelen játszani. 7-7 után egy 8-0-ás újpesti roham következett, amit a Vásárhelyiek csak komoly nehézségek árán tudtak megfékezni (23-18).

A második negyedet Borbáth triplája nyitotta, amire aztán jött is a válasz az estén ellenállhatatlanul játszó Rosemond pontjai révén, majd az ex-vásárhelyi Kelemen is betalált a hárompontos vonalon túlról. Ezt követően egy vitatható bírói ítéletet után 4 büntetőt dobhattak a vendégek, melyet Varga Ákos valamennyit pontra is váltotta. A folytatásban továbbra is megfelelő csapásszámmal rohamozott csapatunk támadásban, Katona és Varga pontjai után már kerek 10 pontos előnyt birtokoltunk. Hogy a különbség nem nőtt tovább arról a vendégek két Vargája gondoskodott, így 50-40-es eredmény mutatott a kijelző a nagyszünetben.

A harmadik negyedet egy okosan kijátszott akciót követően Varga nyitotta meg pontjaival, amire Vejinovic az ellentámadásból válaszolt. Viszont ezt követte előbb egy Puszta, majd -a kora ellenére ismét éretten kosárlabdázó-Pollák tripla, amivel a lényegi kérdések eldőlni látszódtak. A dicséretesen küzdő Vásárhelyiek azonban még visszajöttek egyszer 10 pont alá, de a Katona-Varga duó hamar visszaállította a megnyugtatóbbnak tűnő differenciát a két fél között (75-61).

A záró felvonás egy Antoni kosárral, majd egy szép Varga egyéni akcióval indult. A vendégcsapat azonban még ekkor sem adta fel, és az extra produkciót nyújtó Varga Zalán vezetésével folyamatosan pontokat szereztek. Sőt, Bálint Erik triplája után már alig 10 pont volt csak a hazai előny. Ekkor azonban a Puszta-Rosemond duó a legjobbkor talált be az övéinek egy egy “trojkával”, amivel teljesen szertefoszlatták a Vásárhelyiek reményeit. A végeredményt a mérkőzés képzeletbeli mvp címét elnyerő Rosemond állította be egy mester hármassal, így csapatunk megérdemelten győzedelmeskedett 101-84-es arányban.

Surmann Gábor: “Mindenek előtt gratulálok a játékosaimnak, nagyon jól reagáltunk a csütörtöki mérkőzésünkre. Pedig higgyék el, sokkal nehezebb volt egy ilyen “szerkezettelen”, teher nélkül játszó és a periméteren túlról kiválóan célzó csapat ellen játszani. Azt gondolom, sikerült egy jó haditervet kitalálni mára, hisz jóformán mindenre fel voltunk készülve, ami érhetett bennünket. Így arra is, hogy a Vásárhely 5 mezőny emberrel fog végig játszani. A dicséret azonban a játékosoké, akik a stratégiát javarészt végig is vitték a mérkőzésen. A lepattanót uraltuk, a váltásos védekezésük ellen pedig majdnem hogy tökéletesen támadtunk. Csak azért majdnem, mert a 101 dobott pont ellenére temérdek ziccert hibáztunk megint. Erre majd a jövőben figyelnünk kell, ahogy a 84 kapott pont is sok lett a végére. A különbség ennek ellenére úgy érzem még nagyobb is lehetett volna, azonban a második félidőben Varga Zalán gyakorlatilag egymaga tolta a vásárhelyi szekeret, mely extra performanszhoz gratulálok neki. Ma még örülünk, holnaptól pedig már készülünk a jövő heti Miskolc elleni rangadóra. Köszönjük a kilátogató szurkolóink támogatását.”