NB2: 15 triplás hazai győzelem

Öt nap alatt harmadik mérkőzését játszotta u20-as csapatunk. A Győr elleni idegenbeli, majd a Vásárhely elleni hazai győzelem után ezúttal a felnőtt NB2-ben léptünk pályára a Keresztúri KS ellen és 102-72 arányban nyertünk.

Grkovic hazai kosarával indult a mérkőzés, majd vendég részről hét pont érkezett zsinórban. A hetedik percre értük utol ellenfelünket (15-15), az utolsó három percben pedig 4 triplát is dobva 27-23-as vezetéssel mehettünk pihenőre.
A második játékrész első felében döcögött a támadójátékunk. Hat perc alatt csak négy pontot sikerült dobnunk, így ellenfelünk 35-31-re ismét átvette a vezetést. Ekkor hazai időkérés következett, mely jó hatással volt a lila-fehérekre. A védekezésváltásnak és a magasabb fokozatba kapcsolásnak köszönhetően egy 17-3-as futással állva hagytuk ellenfelünket (48-38). Meg kell jegyezni, hogy az első félidőben 9 triplát dobtunk be, ami extra teljesítmény!
A harmadik negyedben Renkecz, Krkljes és Grkovic kosarai révén extázisba kerültek az újpesti fiatalok és egy 31-17-es negyeddel gyakorlatilag le is zárták a mérkőzést. Az utolsó negyedben még Horváth Attila tett rá egy lapáttal a hangulatra. A fiatal újpesti játékos az utolsó játékrészben három triplát is vágott, így összességében öttel zárta a mérkőzést.
A végeredmény 102-72-es megérdemelt hazai győzelem.
Páli Gábor: Először is gratulálok a fiaimnak a győzelemhez. Ilyen flowban régen játszott már a csapat. Azt gondolom, ahogy megyünk előre a bajnokságban, egyre inkább válunk meghatározóvá az NB2-ben is. Rengeteget számít, hogy sok fiatal játékosunk tud a felnőtt csapattal edzeni. A mai meccsen például Renkecz tette be a palánk alá a negyven kilóval nehezebb védőjét. De ez csak egy volt a sok olyan dolog közül, amit onnan hoznak.
A másik pozitív dolog, hogy végre ismét megtaláltuk csapat szinten a tripladobó formát. 25/15-ös triplamutatóval zártunk, ami egészen elképesztő mutató! Mégegyszer gratulálok a fiúknak! Innentől pedig már gőzerővel készülünk a Miskolc elleni derbire.

Statisztika:

Újpest-MT: Krkljes V. (27/15), Grkovic M. (16), Horváth A. (15/15), Major P. (15/9), Kékesi K. (9), Renkecz M. (8), Zeve Sz. (6/6), Morgan R. (4), Szecsei G. (1), Vadon T. (1), Tóth B. (-).