NB2: Hullámvasút után magabiztos győzelem

Vasárnap délután a BKG Príma Akadémia csapatát fogadta csapatunk az NB2 12. fordulójában.

Nagyjából három perc kellett, hogy felvegyük a meccs ritmusát, s a negyed végére 14 pontos előnyt építettünk fel. Azonban a második tíz perc komoly kihívást jelentett számunkra, amit az időkérés ellenére sem tudtunk megoldani.
A félidőben lépésről-lépésre átbeszéltük a támadójátékot és a védekezést is tisztáztuk, így tiszta fejjel futhattunk neki a folytatásnak.
Az első öt percet sikerült is kellően megnyomni, és egy 15-4-es futással megnyugtató előnybe kerülni (47-31). Ezt követően a vendégeket Taga három triplája tartotta még meccsben. Az utolsó negyedben úgy tűnt, konzerválódik a két csapat közti különbség, ám a végjátékra a vendégek teljesen elfogytak, s egy 13-2-es utolsó két perccel le is zárták a mérkőzést.
Páli Gábor: Szerettük volna folytatni a négymeccses győzelmi szériánkat és győztes meccs után fogadni kedden a MAFC Martos együttesét. Ennek megfelelően az első tíz perc rendben is volt. Sajnos a nagyobb előny elhitette velünk, hogy már ekkor megnyertük a mérkőzést, de ellenfelünk rendkívül jól tömörülve védekezett, így nem volt helyünk mélységi játékot játszani és a triplák sem ültek. Szerencsére a védekezésünk nagyjából rendben volt, így öt pontot meg tudtunk őrizni az előnyünkből.
A második félidőben ellenfelünk fokozatosan elfáradt, mi pedig a rotációnak köszönhetően kellően frissek tudtunk maradni, ráadásul a külső dobásaink is utat találtak a gyűrűbe, így végül magabiztosan nyertünk.
Gratulálok a fiúknak! Három negyeden keresztül rendben volt a támadójátékunk, védekezésben pedig néhány hibától eltekintve végig rendben voltunk. Ezúttal 11 triplát értékesítettünk majdnem 45%-os dobásmutatóval, ami nagyszerű! Folytatás kedden este hét órakor a Bajzában a MAFC-Martos elleni rangadón.
Statisztika:
Krkljes V. (19/9), Major P. (14/12), Tóth B. (13/3), Grkovic M. (12/6), Vadon T. (6), Kékesi K. (5), Renkecz M. (5), Meződi P. (4), Morgan R. (4), Horváth A. (3/3), Szecsei G. (-).