U18: Oroszlányi vereség

Fiú junior csapatunk az alapszakasz utolsó előtti fordulójában Oroszlányba látogatott. Csapatunk igencsak megcsappant létszámmal érkezett, azonban így is helytállt.

Páli Gábor: Mindössze 5 junior és 4 kadet játékosunk volt hadra fogható állapotban, azonban így is megpróbáltuk a tabella második helyén álló Oroszlány dolgát megnehezíteni. Az első negyedben ez sikerült is. Jól működött a védekezésünk, melyből sikerült leindítani ellenfelünket. A második 10 perc aztán nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Sok volt a felesleges fault, melynek köszönhetően egyik játékosunk ki is pontozódott, további kettő pedig fault problémákkal küzdött. Ez pedig megtörte a védekezésünket, és sok könnyű kosarat kaptunk.
A második félidő első öt perce megpecsételte a sorsunkat. A hazaiak egy 17-0-ás futással eldöntötték a találkozót. Sajnos ezen periódusában a találkozónak mindent kihagytunk, védekezésben pedig átjáróház voltunk. Az utolsó negyed támadásban ismét rendben volt, viszont védekezésben ismét sok könnyű kosarat kaptunk, így csak egy egál utolsó tíz percre futotta.
Összességében hasznos mérkőzést játszottunk. A fiatalok közül ezúttal Békési teljesített összességében a legjobban, míg a juniorok közül ismét Berár-Guóth emelkedett ki.
Az alapszakaszt Veszprémben zárjuk majd szombaton. Addig pedig készülünk tovább.