Koronavírus tájékoztató

A Megyeri Tigrisek Sportegyesület az alábbi intézkedéseket vezeti be 2020. szeptember 1-től, melyek a klub összes rendezvényére és termére vonatkoznak. A szabályozás az aktuális törvényi változásokhoz történő igazodással változhat, ezért kérjük kövessék a folyamatosan frissülő információkat!

A 2020. szeptember 1-től bevezetett rendelkezések a Megyeri Tigrisek Sportegyesület minden szakosztályának edzésére, mérkőzéseire és rendezvényeire és termeire egyaránt vonatkozik.

 1. A sportolóknak és edzőknek felhívjuk a figyelmét a személyes felelősségre!
  A közösség tagjaként nem csak maguk, hanem társaik egészségéért is felelősek, magatartásukkal mindent meg kell tenniük azért, hogy mások egészségét is megvédjék.
 2. Ennek érdekében a klubvezetés az egyesület dolgozóinak és sportolóinak megtiltja a zárt téri kulturális és szórakozási helyszínek látogatását és a külföldre utazást. Utóbbi alól külön engedélyt adhat az elnök, a vezetőség tagjai és a vezetőedző.
  Amennyiben valaki ezen tiltások ellenére cselekszik, az automatikusan 14 napig nem látogathatja az egyesület edzéseit/mérkőzéseit/rendezvényeit és 2db negatív koronavírus teszt eredmény után csatlakozhat újra a csapatához.
 3. Sportolóink számára javasoljuk a maszk használatát az iskolában, illetve olyan helyeken, ahol klíma berendezés üzemel.
 4. Amennyiben egy edzéseket látogató sportoló környezetében megbetegedés történik, haladéktalanul értesítenie kell edzőjét és az egyesületet, és a továbbiakban a járványügyi protokolloknak megfelelő intézkedéseket kell végrehajtani. Az edzésre járást pedig fel kell függeszteni. A sportoló a 2. pontban leírtak teljesülése után járhat újra az edzésekre.
 5. Az edzések és mérkőzések zártak, oda csak az egyesület alkalmazottai és a játékosok léphetnek be a beléptetési szabályoknak megfelelően (7-es pont).
  A játékosok hozzátartozói NEM léphetnek be az öltözői folyosóra. Ott csak a játékosok és az egyesület alkalmazottai tartózkodhatnak.
  A hozzátartozók az intézményekben előzetesen kijelölt helyeken várhatják meg a sportolókat.
 6. A sportolónak minden héten hétfőn elektronikus úton nyilatkoznia kell a járványügyi jelentőségű adatairól. (KATTINTS IDE A KITÖLTÉSÉRT)
 7. Sportoló érkezése:
  • Csak egészséges sportoló induljon el az edzésre.
  • Legkésőbb 15 perccel az edzés kezdete előtt érkezzen meg a sportoló az edzés/mérkőzés/esemény helyszínére.
  • Ha egy sportoló tömegközlekedéssel érkezik az edzésre, úgy számára kötelező a szájmaszk használata az utazás során.
  • A sportoló megérkezésekor, mely maszkban történik, lázmérést és kézfertőtlenítést végzünk. Amennyiben a sportolónál 37,3 foknál magasabb testhőmérsékletet mérünk, vagy betegség tüneteit tapasztaljuk, a sportolót hazaküldjük.
  • A sportolók számára az öltözők használata biztosított.
  • Törekedni kell arra, hogy az edzéscsoportok ne legyenek egymással kontaktban. Így amíg a megelőző edzésnek nincs vége, addig a következő edzéscsoport tagjai az öltözőben maszkban várakoznak! Kivételt képez, ha az ott lévő vezetőedző másként nem rendelkezik.
 8. Az edzés befejezése után is kötelező a kézfertőtlenítés, valamint a labdák és az egyes felületek fertőtlenítése.
 9. Jelen állapot szerint a fürdő használata TILOS!
 10. Az edzés végeztével a sportolónak a létesítményt haladéktalanul el kell hagynia. Az edzésre és az edzésről haza vezető utat a lehető legrövidebb úton, más személyekkel a fizikai kapcsolatot kerülve, megfelelő távolságot tartva kell megtenni (tömegközlekedés esetén maszkban!).
 11. A Megyeri Tigrisek vezetősége fenntartja magának a jogot, hogy a járványügyi helyzet változásának függvényében bármikor újra beszüntesse edzéseit.