Kosaras osztály Program

A Megyeri Tigrisek Sportegyesület elsődleges célja, hogy minél több gyermekkel ismertethesse meg a kosárlabda sportágat. 2009-től kezdve évről-évre egyre több iskolával dolgozunk együtt ezen céljaink megvalósítása érdekében.

A Kosaras osztály Program lényege, hogy a heti öt testnevelés órából kettőn szakképzett edzőink irányításával vesznek részt a gyerekek a kosárlabda, labdajáték foglalkozáson. Ezek a heti órarendbe vannak beépítve és az iskola tornatermében kerülnek megtartásra.

1-2. osztályban játékos formában fejlesztjük a finommotorikus és koordinációs képességeiket, előtérbe helyezve a kosárlabdát. A 3-4. osztályban pedig már kosárlabda specifikus képzésben részesülnek és a kedvet kapó gyermekeknek lehetőségük nyílik a Megyeri Tigrisekben országos szintű (de Budapesten megrendezésre kerülő) kosárlabda mérkőzéseken is részt venni.

Az osztály tanulói részt vesznek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) által létrehozott Kosárpalánta Program országos versenyrendszerében. A tanév során három alkalommal kerül sor egy ügyességi sor- és váltóversenyre, ahol a gyerekek más iskolák kosárpalántás gyermekeivel mérhetik össze tudásukat játékos formában (nagyjából 1,5 órás elfoglaltság). Ezen a megmérettetésen csak olyan gyerekek vehetnek részt, akik valamely az MKOSZ alá tartozó sportszervezet igazolt versenyzői. Ezért a kosaras osztályba járó gyerekek a Megyeri Tigrisek Sportegyesülethez leigazolásra kerülnek, melynek költségét az Egyesület vállalja. (Ezen leigazolás más sportág sportegyesületi tagságát nem befolyásolja). A gyerekeknek évente egyszer részt kell venniük Sportegészségügyi alkalmassági vizsgálaton (az első Kosárpalánta forduló előtt novemberig).

Az osztály egységes megjelenítését biztosítva a Megyeri Tigrisek egy alap felszereléscsomaggal (tornazsák, edzőnadrág, póló, törölköző, kulacs) látja el a kosaras osztály tanulóit, melynek egyszeri díja 5.000Ft.

A tanórákon kívül a Megyeri Tigrisek az Előkészítős csoportjaiban további lehetőséget biztosít azon gyermekek számára, akik a tanítási idő végén szeretnének mélyebben megismerkedni a kosárlabdázás alapjaival.