Lehengerlő győzelem

Szombat este a tabella utolsó fokán elhelyezkedő, a szezont három vereséggel indító Eger gárdáját fogadtuk a Tungsram pályán. A mérkőzés toronymagas esélyesei mi voltunk, amit aztán gyakorlatban is abszolválni szerettünk volna. Az ezt megelőző fordulóban tapasztalhattuk, hogy amíg nem dobják fel a labdát addig nem mehetünk biztosra az adott mérkőzés lejátszását illetően, amihez az egész szezonra kivetítve alkalmazkodnunk kell, nincs mese.

Forrás: http://hunbasket.hu/merkozes/x2021/hun2b/hun2b_567

Az első negyedet kissé felforgatott ötössel kezdte a csapat, és sokáig fej fej mellett haladva kerestük a fogást az egri csapaton. Sőt, a 8. percben 15-17-es állást mutatott az eredményjelző, az akkor még főként védekezésben elkövetett hibáinkból élő vendégeknek. Ezt követően a negyed végéig a padról nagy energiát pályára hozó Rackley, a szezon kezdet óta remek formát mutató Csaba, illetve a palánk alatti területet uraló Dr. Franczva triónak köszönhetően egy 11-0-ás “futással” 26-17-es eredménnyel zártunk. 
A második negyedet védekezésben apróbb változtatással kezdtük, amivel fokozatosan kezdtük növelni az előnyünket, sok könnyű kosarat szerezve. Ezen szakaszban megemlítendő, hogy nagy örömünkre saját nevelésű fiatal játékosunk Micev Nikola debütált a felnőtt csapatunknál (4 pontot is szerzett), amihez gratulálunk neki.  A legnagyobb különbség épp a negyed végére alakult ki ,amikor is amerikai légiósunk labdaszerzést követően látványos zsákolással alakította ki a kerek 20 pontos fórt a nagyszünetre. 
A harmadik negyedet a félidőben megbeszéltek szerint továbbra is nagy csapás számmal és maximális koncentrációval szerettük volna kezdeni, megtisztelve ellenfelünket. Előbb Rackley, majd a saját nevelésű fiatal Pollák hintett be egy-egy triplát, megadva ezzel a jó hangulatot a folytatásnak. A 30 pontos különbséget az estén nagyon hasznosan játszó Varga érte el egy egyéni akciót követően. A vendég Egriek ahogy egyre jobban fáradtak a hazai nyomást miatt, ezzel párhuzamosan volt olyan játékosuk, aki idegekkel is kevésbé tudta már elviselni az adott bírói (téves)ítéletet. Tetézve a problémáikat, a fiataljukat egy nem éppen sportpályára való megnyilvánulás után azonnal kiállították a játékvezetők. A negyed végére majd 40 pontos, 81-43-as különbséget kovácsolt össze csapatunk. 
Az utolsó negyed alapból már csak formalitásnak tűnhetett volna, ha Surmann Gábor vezetőedző nem a maximumra törekedne. A záró etap első négy perce ennek ellenére minősíthetetlenre sikeredett, amit a csapat nem engedhetett volna meg magának (0-11 szakasz az Egernek). Gyors orvoslás (időkérés/fejmosás?) után a srácok azonnal visszatértek a normál kerékvágásba, és az edző által várt mentalitáshoz. Ennek ötvözete egy lehengerlő, ismét kompetitív (öröm)kosárlabda volt hazai részről, helyenként látványos megoldásokkal. Az estén nagy elánnal, kedvvel és látványos kreatív megoldásokkal játszó Ondima érte el a bűvös százas ponthatárt, amit aztán a legvégén a szintén sokoldalúan játszó Kelemen zárt le végül 109-64-es végeredményre.
Összességében: Hozta a csapat az elvártat, és azt gondoljuk érvényesítve a papírformát még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott. A sok sebből vérző Egriek erejéből ma ennyire futotta, kívánjuk nekik hogy rendezzék a sorokat és ne hátráltassa őket se semmi. 
Egyénileg: most csak egy szót írnék ide… A CSAPAT! Több jó teljesítmény volt az estén, a vezetőedző nagy örömére. Öten értek el kétszámjegyű pontot, csapatszinten 163 VAL-t (teljesítmény index) gyűjtöttünk. Ettől kívánni sem lehetne jobbat. 

Surmann Gábor: A múltkori mérkőzésünket egy nappal a kiírt időpont előtt mondta le az akkori ellenfelünk, amit probléma nélkül a fair play és az empátia szellemében elfogadtunk. Ebből kifolyólag viszont most különösen örülünk, hogy egyáltalán játszani tudtunk újra. Mi mindig a játékra fogunk törekedni, nyílván nem mindenáron, de szeretnénk, ha a mi kis bajnokságunk nem menne el olyan kimondottan rossz irányba, mint ahogy azt magasabb szinteken tapasztaljuk. A mérkőzést nem kezdtük túl jól, de viszonylag hamar sikerült fokozatot váltanunk, és magabiztos előnyt alakítottunk ki. Az utolsó negyed első négy percéért bosszús vagyok, de összességében kompetitíven és helyenként tetszetősen kosárlabdáztunk, amiből mindenki szépen kivette a részét. Gratulálok a játékosaimnak. Külön öröm számomra a fiatal Nikola Micev debütálása. Az Egernek pedig sok sikert kívánok, illetve hogy rendeződjenek a körülményeik. Holnaptól már készülünk az újabb feladatunkra. Hajrá Újpest!