NB1/B: 35 PONTOS GYŐZELEM…

Felnőtt csapatunk ugyan nem a legjobb előjelekkel, ám de annál nagyobb vágyakozással és győzelmi reményekkel fogadta vasárnap este az Atomerőmű Bonyhád gárdáját. Az köztudott volt, hogy mindkét félnél páratlan betegség és sérülés hullám nehezítette az elmúlt időszak munkáit, azonban örömteli volt csapatunk házatáján, hogy Horváth Mártont leszámítva már mindenki keretben volt.

A mérkőzést nagy iramban kezdték a csapatok, és a vendégek Heimann eredményességének köszönhetően 4-10-re elléptek. Antóni középtávolijával, és Katona 2+1-es akcióját követően 9-10-re még visszazárkóztunk egyhamar, onnantól viszont a vendégekről szólt a folytatás. A fonalat elkapó és kiválóan célzó motivált vendégek Pajor vezetésével egy 10-0-ás szakaszt futottak. 9-20-as állásnál jött is az időkérés hazai részről. Ezután rendezve a sorokat, Katona triplával fújt riadót, és csapatszinten alaposan feljavulva védekezésben a negyed végéig megfordítottuk a találkozót (22-20).
A második negyedet továbbra is szigorú védekezést bemutatva folytattuk. Ennek eredményeképpen 3 percig nem kapott kosarat a csapat. Az agilisan játszó Rosemond révén pedig támadásról támadásra fontos pontokat szereztünk. A vendégek “gólcsendjét” a fiatal Géringer törte meg a büntetőivel. Támadásban azonban egyre pontosabban kezdtünk el kosárlabdázni, rendre jó helyzeteket sikerült kialakítani, így Rosemond és Puszta hárompontosa után már kétszámjegyű előnyt alakítottunk ki (37-27). A legnagyobb különbség a padról jól beszálló Kelemen triplája után alakult ki (44-29), amit végül vendég részről a Pajor-Heimann duó kozmetikázott a nagyszünetre (48-36).
A harmadik negyedet Géringer pontjai nyitották, amire Varga szép egyéni akciókkal válaszolt sorjában. Csapatunk feltűnően nagy energiával közlekedett a pályán, melyhez egy jó dobóforma párosult. A végül 22 pontig jutó Rosemond egymás után hintette be helyzeteit a periméteren túlról, az olló meg folyamatosan nyílni kezdett ezáltal  a két fél között. A vendégek edzője hiába próbálta időkéréssel megfékezni az újpesti “gyorsvonatot”, játékosaink valósággal lehengerlőek voltak e periódusban. Antóni triplája után már több, mint 20 pontos fórunk volt, s intenzitásban tartotta a csapat a magas szintet a folytatásban is. A Bonyhádiak Baki révén még igyekeztek tartani a lépést játékosainkkal, azonban mindig volt közülünk valaki, aki hozzá tudott tenni a csapat játékához – ekkor épp a fiatal Pollák süllyesztett el két triplát a Bonyhádiak terhére -, amivel az egyre inkább elfáradó vendégek már nem tudtak mit kezdeni. Az ex-Bonyhád játékos Renkecz kosara után majd 30 pontos differenciával zárták a csapatok a harmadik etapot (81-53).
A záró felvonásra az érdemi dolgok már eldőltek, Surmann Gábor vezetőedző igyekezett a csapat minden tagjának lehetőséget biztosítani figyelve néhány kulcsjátékos pihentetésére már.  A bűvös 100 pontos határt Puszta triplája után érte el a gárda, a végeredményt pedig Kelemen alakította ki 106-71-es arányban. A becsülettel küzdő vendégek is minden dicséretet megérdemelnek, akik a sok hiányzójuk ellenére helytálltak. Csapatunk pedig megérdemelt győzelmet aratott még ilyen arányban is, és vette vissza a második helyet a tabellán. Egy-két kiemelendő statisztikai adat, ami csapatunk felé billentette a mérleget: dobtunk 16 hárompontost, 60%-al értékesítettük a 2 pontosokat, 53-26-ra nyertük a lepattanó csatát (ebből Bea egymaga 12-t szerzett 9 ! támadólepattanóval), és gyűjtöttünk 152 VAL-t. További részletek, pontdobók a statisztikai linket találhatóak meg.
Surmann Gábor: “Mindenek előtt gratulálok a csapatomnak, azt gondolom megérdemelten győztünk. Viszont a vendégeknek is jár a tisztelet maximálisan. Pedig a mérkőzés nem indult jól számunkra, hisz a “megtizedelt” Bonyhádiak rendkívül energikusan és motiváltan érkeztek hozzánk, és valósággal hiba nélkül kosárlabdáztak. Az 5. perctől azonban szemléletet váltottunk, főleg “hátramenetben”, melyet követően több, mint 8 percig kosarat sem kaptunk, ellenben 17-et dobtunk. A második félidőben egy kollektív, “erős” támadójátékot mutattunk, ami engem is meglepett, ismerve a csapatunk háza táján történteket. Boldogsággal tölt el, hogy visszatértek többen is játékosaim közül, a játékpercekre természetesen még figyelnem kellett. A jövő héten bízom benne, hogy visszatérünk a normál kerékvágásba edzéseink terén és precízen fel fogunk tudni készülni a következő megmérettetésre. Végezetül jobbulást kívánok a Bonyhádi hiányzóknak, illetve külön gratulálok az egyik fiatal játékosomnak, Renkecznek, aki nagyon jól helytállt ezen az estén. Hajrá Újpest!”