NB1/B: FÁJDALMAS ÉVKEZDÉS…

Felnőtt csapatunk az újév első mérkőzésén Győrben lépett pályára bízva abban, hogy sikerül visszavágni az első fordulóban tőlük elszenvedett vereségért.

A mérkőzést jobban kezdte a csapatunk, Varga és Katona jóvoltából többször is 4 ponttal vezettünk. A folytatásban a sokat hibázó és pontatlanná váló gárdánkat 13-13-nál előbb utolérték, majd nem sokkal később már 6 pontos hátrányunk adódott rögvest. Végül Varga pontjai után 23-19-el fordulhattak a csapatok.

A második negyedben továbbra is nagy iramban közlekedtek a pályán a felek, a Győr extra motiváltan és eredményesen kosárlabdázott. Nálunk problémát jelentett hogy centerünk Horváth Márton indokolatlan személyi hibákban részesült folyamatában, így hamar kispadra kényszerült. Már 7 ponttal is vezettek a Győriek, amikor Varga és a fiatal Pollák révén sikerült visszakapaszkodnunk. Az utolsó “szó” viszont a vendéglátóinké lett, előbb az agilis (és végül 23 pontig jutó) Geiger, majd Berneczei pontjaival 46-42-es állással vonultak le a csapatok.

A második félidő jelentősen feljavult védekezéssel indult mindkét fél részéről. Egy igen csak pontszegény negyedet láthatott ekkor a nagyérdemű, hisz mindkét fél mindössze 9 dobott pontra volt csak képes. Feltűnő volt hogy míg a győri játékosok rendre kiszorított pozícióból, ki kényszerített helyzetek után próbálkozhattak , addig a mieink megannyi bosszantó ziccert hibáztak (ami végül sokba került utólag). Gondjainkat tetézte a következetlen játékvezetés, melynek köszönhetően Varga is hamar 4 faulttal rendelkezett.

A záró felvonás teljesen kiegyenlített küzdelmet hozott a parketten. A mérkőzés hajrájáig fej fej mellett haladt a két társaság, azonban kettő perccel a vége előtt a szenzációsan játszó Katona (26 pont, 39 VAL) büntetői után hosszú időt követően magunkhoz ragadtuk a vezetést (66-67). Már már úgy tűnt hogy az erejükkel elkészülő Győriek nem fogják bírni a végét, erre előbb Geiger cáfolt rá egy extra hárompontossal, majd a rá következő támadásból Kámán is értékesített egy triplát miután a mi kísérletünk kimaradt a periméteren túlról. 72-67-nél időt kellett kérjen Surmann Gábor vezetőedző szűk 1 perccel a vége előtt. A pályára visszatérve a felrajzolt figurából Antóni extra hármast szerzett csapatának, sőt, labdát is szereztünk mellyel esélyünk lett az egyenlítésre. Ezt, a markáns teljesítmény hozó és 25 pontig jutó Varga Dániel abszolválta Antóni remek passzát követően (72-72). A Győrnek azonban erre is volt válasza, egy védekezésben elkövetett hibánkat kihasználva Lógár 2,5 mp-el a vége előtt bevágott egy újabb hárompontost , amivel 75-72-re vezettek a hazaiak. A hátralevő időben ugyan volt még egy középről eleresztett relatíve tiszta hárompontos dobásunk, ám Antóni kísérlete lejött a gyűrűről, így egy fájdalmasnak mondható vereséget szenvedett csapatunk Győrben.

Surmann Gábor : “Mindenek előtt gratulálok a Győrnek és Kertész Dani kollégámnak. Extrát nyújtottak, ellenben velünk, akik nem elvéve a hazaiak érdemét, de saját magunkat “nyírtuk ki”. Az első félidő értékelhetetlenre sikeredett mely nem maradhat következmény nélkül. Olcsó fegyver lenne a minket ért körülményekre ráhúzni a mai vereséget, de az nem én lennék ha megtenném. Saját házunk kertjét kell tisztába tenni, s garantálom hogy fogom is. Csalódást keltő az eredmény, illetve több kulcsjátékosom teljesítménye, de vállalom érte a felelősséget, hisz tudom hogy hol hibázhattam illetve hogy milyen “minialapozáson” vagyunk túl ami most még nem segítette a csapatot. Viszont hosszútávon gondolkodunk, így továbbra is optimistán állok a jövő elébe. Megyünk tovább, nincs tragédia. Vasárnap igyekszünk javítani.”

Sok idő azonban nincs a búslakodásra, rögtön vasárnap már jön a következő mérkőzés, ahol azt a Vásárhelyi Kosársulit látjuk vendégül a Bajzában 17.00-ás kezdettel, akiknél szintén alul maradtunk a két csapat őszi mérkőzésén.