NB1/B: HATALMAS POFON HAZAI PÁLYÁN…

Felnőtt csapatunk a 22. fordulóban hazai környezetben szenvedett el nem várt, és felettébb kellemetlen vereséget a Pénzügyőr gárdájától.

Az első negyed elején nagy intenzitás mellett kezdődött a találkozó és felváltva estek a kosarak. Ezután azonban a dekoncentráltság és sajnálatos módon az alázat illetve a mérkőzéshez megkívánt s egyben elvárt megfelelő hozzáállás hiányát a vendég Pénzügyőrnek sikerült kihasználnia. Ellenfelünknek gyakorlatilag minden támadásból sikerült (NULLA ellenállás mellett) kosarat szereznie, melyre az akkorra már el is bizonytalanodó játékosaink csak elvétve tudtak válaszolni. 8-18-nál jött is a hazai időkérés az akkor már kerek 10 ponttal “megugró” vendég vezetéskor. Az ezt követő két támadásból szereztünk is 5 pontot, a vendégek kettőjével ellentétben. Azonban a védekezés totális mellőzése illetve a támadásban sorra elkövetett buta hibáinkat kegyetlenül megbüntette a rendkívül motiváltan játszó és fájó leírni tőlünk a győzelmet jobban akaró vendég Pénzügyőr. Az utolsó két percben egy 0-12-es vendég “futással” pedig feltettük negatív értelemben az “i-re” a pontot és lényegében teljesen lenulláztuk magunkat (13-32).

A második negyedben a minimum technikai K.O. állapotba kerülő csapatunk érdemileg nem tudott faragni a tetemes hátrányon, sőt volt már 22 pontos vendég előny is, amit a félidőig 33-50-re sikerült kozmetikázni.

A harmadik negyedben egészen más szemléletben léptek pályára játékosaink, és a hátrányunkat folyamatában dolgozták le óriási erőfeszítéseket téve. Többször sikerült 4-5 pontos differenciára csökkenteni a jelentős differenciát ami volt a két csapat között, azonban a negyed végére a Pénzügyőr kis szerencsével és ugyan 24-13-ra elbukva ezt a játékrészt, mégis 6 pontos előnnyel várhatta a záró felvonást (57-63).

A záró etapban, a harmadik negyed hatalmas energia bevitele és fizikai igénybevétele miatt egyre inkább fáradni látszó csapatunk és a Pénzügyőr között állandósulni látszódott a különbség. A 37. percben ennek ellenére még az utolsó rohamokat indítva először 67-72-nél, majd 69-74-nél is labdánk volt, de előbb Baranyi, majd ezt követve az akkor már extázisban kosárlabdázó Horváth dobott “clutch” kosarat az övéinek, amivel a lényegi dolgok eldőltek érdemben. A büntetőzések után illetve még adalékként lehetetlen pozícióból hárompontost is kaptunk ,melyet követően alakult ki a 76-85-ös vendég győzelem. Az első félidőben, különösen az első negyedben nyújtott értékelhetetlen produkció miatt is abszolút megérdemelten vitte el a playout elkerüléséért küzdő Pénzügyőr a bajnoki két pontot.

Surmann Gábor : Most kivételesen azzal kezdeném, hogy elnézést kérjek a kilátogató szimpatizánsainktól az első félidőben bemutatott arcpirító, gusztustalan teljesítményért. Másodsorban természetesen gratulálok a Pénzügyőrnek, azt gondolom teljesen megérdemelten győztek, pedig tisztelettel felkészültünk belőlük. A mai produktum felelőse javarészt én vagyok, hisz a legnagyobb hibámnak tudom be, hogy ezek szerint én nem sulykoltam eléggé játékosaimnak azt, hogy mi kell ma leginkább a sikerhez. Erre nincs mentség… többször nem fordulhat ez elő. A céljaink már az újév után a minket sújtó páratlan betegség hullám és később a megannyi játékos mozgás következtében átfogalmazódtak. Továbbra is csak a rájátszás helyezések egyikének kiharcolása a prioritás. Teljesen mindegy hányadik hely, hisz továbbra is tartom, hogy ez a csapat pont addigra fog teljesen összeállni és egyénileg is utoléri majd mindenki szépen magát. Onnantól fogunk tudni igazán versenyképesek lenni. Fura, tudom egy ilyen meccs után hallani tőlem, de ebben biztos vagyok. Kellemetlen ellenfél leszünk majd mindenkinek. Addig azonban dolgozunk tovább, levonjuk a következtetéseket a mai mérkőzésből, játékosaim is tanulnak belőle, s már a következő fordulóban igyekszünk javítani. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást, és elnézést kérek még egyszer. Ilyenkor is a mi csapatunk…”