NB1/B: KECSKEMÉT ELŐTT, HORVÁTH MÁRTON ÉRKEZETT

Felnőtt csapatunk holnap 17.00 kezdettel a 6-3-as mérleggel közvetlenül a tabellán mellettünk álló Kecskemét U23-as csapatát fogadja hazai környezetben. A mérkőzést megelőzően Surmann Gábor vezetőedző és Puszta Dávid csapatkapitányunk gondolatait olvashatják lentebb.
Továbbá csapatunkat érintő örömteli hír, hogy új játékossal bővült a keret. Horváth Márton személyében NB1/ A csoportos múlttal és nagy tapasztalattal rendelkező, igazi győztes mentalitású játékost sikerült leigazolnunk. Marci korábban megfordult többek között a Kaszások, a Mafc, a Kaposvár, az Oroszlány, és a Budafok csapataiban is. Legutóbb pedig épp annál az Óbudai Kaszásoknál kosárlabdázott, akiknél vaskos szerepet vállalt a tavalyi piros csoportba való feljutásban. Korábban ezt a Budafok csapatánál is elérte, sőt, Hepp kupa elsőséggel is büszkélkedhet. Rutinja, kimagasló játékintelligenciája és játékereje nagy segítségünkre lesz. A közel 90 NB1/A csoportos mérkőzéssel a háta mögött bíró, 32 esztendős, 205 cm-es játékosra 5-ös poszton számít a szakvezetés.
🎤Surmann Gábor: “A kecskeméti fiatalok javarésze az “A” csoportban edződik hétről hétre, folyamatos fejlődési görbén haladva ezáltal. Egy kontrollált, régi délszláv stilusú igazi rendszer kosárlabdát játszanak, melynek alapja a kőkemény agresszív védekezés, illetve a “tűpontos” támadások. Mindenki tudja hol a helye “előre s hátramenetben” egyaránt. Ez nem csoda, hisz az edzőjük éppen a Magyar kosárlabda válogatott jelenlegi sikeredzője, Sztojan Ivkovics. Jól megszervezett védekezésükben kiválóan védik az első passzokat, illetve a Pick and Rollokat is, nagyon alacsony hibaszázalékkal az ezt követő rotálásban. Éppen ezért nagyon precizen, tudatosan kell támadnunk majd. Kevés pontos, rendkívül fizikális mérkőzésre számítok, ahol a célunk nem lehet más mint otthon tartani a 2 pontot. Három játékosuk kiemelt figyelmet fog kapni. Keretünket illetően változatlanul vannak nehézségeink, ráadásul további betegségek is “beköszöntek” a héten, így több kérdőjel akad még jelen pillanatban. Szentirmaira biztos nem számíthatok, viszont az új igazolásunk papírjai rendben vannak, így Horváth Márton már keretben lesz szombaton. Ezúton is szeretném megköszönni a Kaszások vezetőségének a segítőkészséget és sportszerűséget a gyors átigazolás véget.”
🎤Puszta Dávid: “A Kecskemét agilis fiatalokból álló csapat, melyet egykori mesterem Stojan Ivkovic irányít. Az ottani nevelőmunka révén egy folyamatosan fejlődő együttest látok, szervezett védekezésük kellemetlen tud lenni, kontrollált támadásaikkal pedig rendre előnyös helyzeteket tudnak teremteni maguknak. Kemény összecsapásra számítok! Egy egészségügyi problémákkal tűzdelt időszakból jövünk ki, betegségek és sérülések tompították teljesítményünket. Jó hír, hogy a csapatunkban újabb igazolások segítik mélységi játékunk erősödését. Fontos, hogy a játék minden szegmensében domináljunk és a lelkesedésünk törhetetlen legyen!”
A mérkőzésre a belépés továbbra is INGYENES, viszont védettségi kártya és maszk használata kötelező.