NB1/B: Két nap alatt két győzelem, Peringer érkezett

Az átigazolási időszak lejárta előtt néhány nappal új játékossal bővült csapatunk. A 212 centis centerrel teljessé vált a keretünk a rájátszásra, melyen célunk a feljutás!

Csapatunk két nap leforgása két mérkőzésen van túl, ugyanis a soron következő bajnoki fordulókban előbb hazai pályán fogadtuk a DEAC U23 gárdáját, rá két nappal pedig a Pénzügyőr vendégei voltunk. 
A DEAC elleni mérkőzésre amolyan “kötelező” győzelem reményében tekintettünk, illetve izgatott várakozással többek között az új játékosunk, Peringer Balázs debütálása gyanánt. Ami pedig a hiányzó oldalt illette, nem számíthatott a szakvezetés a Csaba-Horváth Ákos duó játékára. Visszatérhetett azonban az első számú fiatalunk, Varga Balázs nagy örömünkre. 
A mérkőzést csapatunk kezdte jobban az odavágón 14 ponttal korábban már legyőzőtt ellenfelünk ellen. Ivosev duplája már 8-2-es előnyt mutatott. A vendégek főleg a Pollák-Balázsi duó révén próbált visszakapaszkodni, de csapatunk folyamatosan építette előnyét főként a fizikai előnyre építve (21-9). Az első felvonás vége azonban a Hajdúságiaknak sikerült jobban, és kihasználva csapatunk apró koncentráció hiányát, egy 9-2-es futással feltudtak zárkózni (23-18). Az első negyedből emlékezetes fog maradni Peringer “monster” zsákolása, ami a képzeletbeli heti toplistán biztos dobogós helyet érdemelne. 
A második negyedet ugyanolyan dekoncentráltan kezdte csapatunk ahogy az elsőt abbahagyta, valószínüleg a szokatlan szerkezet amivel pályára léptünk,  lehetett ennek az oka, amivel vezetőedzőnk próbálkozott. Ennek hozadéka lett hogy a motivált Debreceniek 25-27-re átvették a vezetést. Surmann Gábor vezetőedző időkéréssel igyekezett felrázni a társaságot. A folytatás már jobbra is sikeredett, Horváth Kristóf remekül mozgatta a társaságot, Mészáros mértani pontossággal szerezte sorozatban a triplákat, centereink pedig uralni kezdték a “festéket”. Így egy 14-2-es futással egy kerek 10 pontos  előnnyel térhettünk nagyszünetre (39-29).
A harmadik negyedet ismét a vendégek kezdték jobban, és Neuwirth vezetésével 41-39-re relative gyorsan fel is zárkóztak. Csapatunk azonban ismét sebességet kapcsolt, és egy igen csak erőteljes védekezés mellett újra 10 pontos előnyt kreált magának. A negyed ránk nem túl jellemző pontszegénységgel, 58-48-al zárult. 
Az utolsó negyedben védekezést váltottunk, melynek köszönhetően ritmust találtunk támadásban is. Sok szerzett labdánk lett, amelyből rendre könnyű kosarakat tudtunk szerezni a már akkor szemmel láthatóan fizikálisan egyre jobban felőrölt Debreceniek ellen. Jó helyzet kihasználásunkat a negyedben szerzett 35 dobott pont jól mutatja, mellyel végül érvényesíteni tudtuk a papírformát a szimpatikusan és nem kevésbé motiváltan játszó DEAC U23 ellen. 
Egyénileg: A két hátvédünk a Mészáros-Horváth Kristóf duó, illetve az Ivosev-Peringer center páros abszolút dicsérhető, ahogy azt a statisztikai mutatóik is mutatják. 
Surmann Gábor: A mai mérkőzést megpróbáltuk felhasználni pár új dolog gyakorlására, ami vegyesen sült el összességében. Éppen ezért akár érezhettük úgy is, hogy ma “elszenvedtük ezt a győzelmet”, még ha akadtak azért pozitívumok is. Meg kell jegyezzem, hogy ehhez kellett az is, hogy igazán partnerek voltak a nagy lelkesedéssel és extra motiváltan játszó Hajdúságiak, amihez gratulálok nekik. Öröm volt számomra Peringer Balázs debütálása, akivel szerkezetben még “kellemetlenebbek” fogunk tudni lenni azt gondolom. A védekezésünk egyébként ezen az estén is rendben volt összességében, ami fontos lesz a jövőre nézve. Gondjaink gyakorlatilag egész évben jelen vannak, de a hitünk, és győzni akarásunk töretlen. Csapatomnak gratulálok természetesen, a srácok már alig várják a szombati mérkőzést, ahová mindenképpen a két bajnoki pont reményében megyünk az idei meglepetés csapat, a zöld csoportban remekül helytálló Pénzügyőrhöz. Végezetül ezzel a győzelemmel szeretnénk emlékezni a három évvel ezelőtt tragikusan elhunyt kiváló újpesti labdarúgó, Lázár Bence halálának évfordulójára.

Sok időnk azonban nem volt a pihenésre, ugyanis már szombaton a Pénzügyőr gárdájához látogattunk. Hazai pályán 99-85-ös arányban diadalmaskodtunk felettük, de ellenfelünk mivel saját pályáján különösen veszélyes, nem számítottunk könnyű menetre. Már csak azért sem, mert a Csaba-Horváth Ákos duó mellett,  az U20-as mérkőzésen közvetlenül e összecsapás előtt megsérülő Pollákra sem számíthatott Surmann Gábor vezetőedző. 
A mérkőzés első pontjait mi szereztük Kelemen büntetői révén. Azonban hiába tett nagy energiát a védekezésbe csapatunk, a Pénzügyőr rendre pontot szerzett, már már lehetetlen pozíciókból is. Nyilván azt tudtuk hogy ez sokáig nem működhet részükről, és 13-13 után Peringer domináns palánk alatti játékának, illetve Mészáros triplájának köszönhetően 13-22-re megléptünk. Az első negyed utolsó két perce kiegyenlített szakaszt hozott, így 19-25-ös vezetésünkkel várhattuk a folytatást. 
A második negyedet Ivosev találatai nyitották, melyet Peringer egy zsákolással toldott meg. Mivel a védekezésünk határozott és agresszív volt, a különbség egyre csak nőtt a javunkra (19-33). A hazaiak kihasználva egy egy védekezésbeli hibánkat,  Horváth Barnabás triplái látótávolságon belülre hozta a Pénzügyőrt (25-35). Vezetőedzőnk időkéréssel próbálta megtörni a vendéglátóinkat,  sikeres távoli dobásai után. A kisszünetet követően a Horváth Kristóf-Kelemen duó gyakorlatilag megállíthatatlannak bizonyult a házigazdáknak, s a különbség csak azért nem ment 20 pont fölé mert a hazaiak csereként beszálló játékosa Mihalics, egymaga igyekezett pontjaival lépést tartani velünk (32-46). 
A harmadik negyedben egy nem túl sűrűn látott jelenséget tapasztalhattak a felek. Csapatunk olyan védekezést mutatott be, hogy 9 (!!!) percig nem kaptunk pontot a házigazdáktól. Játékosaink lényegében minden területet/négyzetcentimétert, sőt gyakorlatilag a levegőt is elvették fojtogató és már már betonbiztos védekezésével a Pénzügyőrtől. Mindeközben 16-0-ás szakaszt is “futottunk” egyúttal, amivel eldöntöttük a találkozót. A negyed utolsó percében az első meccsen is jó teljesítményt nyújtó Szálas szerzett két hárompontost, elkerülve a dobott pontnélküliséget csapatának. Az utolsó szó azonban Horváth Kristófé volt aki 8,5 méterről süllyesztett el egy csontnélkülit, kialakítva a 38-67-es eredményt. 
A záró felvonás már csak a formalitás illetve a pontos végeredmény kialakítása jegyében zajlott. Surmann Gábor vezetőedző pihentetni tudta kulcsjátékosait, és teret adott az addig kevesebb lehetőséghez jutóknak. Köztük a saját nevelésű újpesti fiataloknak is, akik értékes perceket tölthettek a parkettán. Az előző mérkőzésen visszatérő Varga eredményessége mindenképpen pozitívum volt ebben a szakaszban. Viszont a negyedet már nem túl magasszintű koncentráció mellett játszottuk le. Játékosaink a biztos győzelem tudatában,  sérülés elkerülését szem előtt tartva,  a végeredményt 61-86-ra alakították ki megérdemelten a javunkra.  
Egyénileg sok jó teljesítményt láthattunk játékosainktól, így kiemelni külön azért nem érdemes senkit, mert a CSAPAT mindenki beletéve a magáét, profi hozzáállás s nem kevésbé biztatóan jó védekezés mellett hozta le ezt a mérkőzést, begyűjtve a számunkra értékes újabb bajnoki két pontot. 
Surmann Gábor: Gratulálok a csapatomnak, azt gondolom megérdemelten nyertünk. Kiemelt figyelmet, felkészülést, továbbá tudatos precizitást igényelt ez a találkozó nekünk minden téren, hisz a Pénzügyőr idei szereplése abszolút megsüvegelendő. Egyszerűen lerí róluk mennyire jó közösséget alkotnak, amit a pályára is tudnak vinni egy igen csak kulturált kosárlabdát bemutatva hétről hétre. Vezetőedzőjüknek ebben óriási szerepe van, melyhez ezúton is gratulálok. Játékosaim előtt is emelem kalapom, akik maximálisan betartották az előre megbeszélteket s hozták le profi módon ezt a számunkra értékes győzelmet. A 29. percig bekapott 32 pont önmagáért beszél azt gondolom. A távolmaradóinkat nagyon varjuk mar vissza, nekem külön öröm hogy a csapat “faterjának” névnapja előtt győzelemmel adóztunk. Egészségben gazdag folytatást kívánok mindkét félnek. Hajrá Újpest!

Ahogy az a szalagcímben, illetve a beszámolóban is olvasható: Az átigazolási határidő utolsó napjaiban egyesületünk nem tétlenkedett, hiszen örömmel jelentjük be hogy csatlakozott a Megyeri Tigrisek csapatához Peringer Balázs. Balázs korábban több NB1/A csoportos klubnál is megfordult, legutóbb pedig az Olasz SERIA/C-s Todi Basket együttesénél légióskodott. A mindössze 25 éves, 212 cm magas, 108 kg-os játékosra 5-ös poszton számít a szakvezetés. Üdvözlünk a Megyeri Tigrisek családjában Bazsi!