NB1/B: KŐKEMÉNY MÉRKŐZÉSEN ÉRTÉKES GYŐZELEM IDEGENBEN…

Felnőtt csapatunk a 23. fordulóban Kecskeméten vendégszerepelt ahol a helyi első osztályú együttes második számú csapata fogadott bennünket. Az előző heti csorba kijavítása reményében keltek útnak játékosaink, azonban a KTE U23-as csapatát nagyon nehéz legyőzni hazai pályán. Így egy rendkívül nehéz mérkőzésnek néztek elébe fiaink.

Az első negyedet rögtön nagy iramban kezdte a hazai csapat ahogyan az várható volt. Vendéglátóink  Tóth Barnabás vezetésével az első négy támadásból egyaránt sikeresek voltak, így hamar előbb 8-4-et, majd nem sokkal később Kiss kosara után már 12-6-ot mutatott az eredményjelző. Ez időben mi oldalunkról Katona Bence, illetve a később ugyan faultproblémákba ütköző, ám de hasznos játékot hozó Horváth pontjaira alapoztunk. A folytatásban sikerült rendezni sorainkat, és a Katona-Pongó kettős rendre vagy pontot vagy helyzetet kreált csapattársainknak, amivel meg is fordítottuk 12-14-re a mérkőzést. A KTE Tóth Balázs révén kiegyenlített még, de a fiatal Pollák hárompontosa egy újabb 2-8-as kisszakaszt indított meg, így előnnyel  várhattuk a folytatást a negyed végén (16-22).
A második negyedet Katona Bence szép egyéni akciója indította, amire a KTE Lukács révén a periméteren túlról (mint később kiderült a mérkőzésen ez volt az egyetlen sikeres távoli dobásuk) válaszolt. A mérkőzésen már ekkor látszódott hogy a játékosaink óriási fizikai igénybevételnek voltak kitéve, ami után támadásban elkezdtünk kissé belassulni. Időközben érdemben első NB1/B-s mérkőzésén lépett pályára saját nevelésű, és már magyarnak számító játékosunk Marko Grkovic is, aki hasznos perceket tölthetett a parkettán. A negyed derekáig a KTE utol is ért bennünket, Velkey kosara után 34-34 volt az állás. Amerikai légiósunk Talley 2+1-es akciója a legjobbkor jött számunkra, és bár a félidőig a KTE büntetőkkel tartotta a lépést együttesünkkel, az utolsó szó mégis a mienk lett. A csereként remekül beszálló Bea szép 2-2 játék után szerzett kosarával 38-41- volt az eredmény csapatunk javára.
A harmadik játékrész rendkívül pontszegény negyedet hozott. A csapatok óriási küzdelmet vívtak a pályán, igazi férfias csata alakult ki. Igyekezték egymás támadásait megtördelni, mely mindössze 9-9 dobott pontot eredményezett mindkét félnek ez az etap. A terület védekezésünk rendkívül jól működött, azonban meg kell jegyezni a remekül védekező kecskeméti fiataloktól mi is komoly ellenállást kaptunk a túloldalon. Így a záró negyed előtt még teljesen nyílt volt az összecsapás (47-50).
Az utolsó negyed (illetve maga a mérkőzés is) rendkívül hosszúra sikeredett. Itt kénytelenek vagyunk megjegyezni hogy a sípmesterek sajnálatos módon nem mindig voltak a helyzet magaslatán és borzolták feleslegesen a kedélyeket mindkét oldalon az amúgy rendkívül sportszerű mederben lezajlódó összecsapáson. Ennek köszönhetően több technikai hiba is ki lett osztva, rengeteget állt a játék, azonban játékosainkat semmi nem tudta kizökkenteni a végjátékhoz közeledve. A mérkőzés folyamán nem dobtunk ugyan jól, de a 4. negyedben mindig akadt egy valaki a játékosok közül aki tudott lendíteni előre egyet a csapat szekerén. 3 perccel a vége előtt 57-61-es vezetésünknél a Varga kulcsfontosságú 2+1-et dobott be, amit Pongo is megspékelt egy roppant fontos kosárral, mely végül eldöntötte a találkozót. A Kecskemét ugyan még becsülettel mindent próbált megtenni annak érdekében hogy a lehetetlennek tűnő hátrányt ledolgozzák, azonban a csapat esze a helyén volt, és aratott ezáltal egy felettébb értékes és megérdemelt győzelmet a tehetséges Kecskemétiek otthonában.

Surmann Gábor: “Mindenekelőtt gratulálok játékosaimnak, azt gondolom, szépen reagáltunk a múltkori pofon után egy nehéz vendégpályán. Ma egy abszolút célkosárlabdával érkeztünk, amit nagyon jól és fegyelmezetten kiviteleztek a srácok. Nem volt egy szép meccs, rendkívül férfias és fizikális küzdelem folyt a pályán. Kulcs volt, hogy a lepattanó csatát megnyertük, és bár nem dobtunk jól, – ami a Kecskemét érdeme is persze, hiszen rendkívül jól védekeztek ismét – a negyedik negyedben mindig akadt valaki, aki “clutch” kosarat szerzett tőlünk. A védekezés remekül működött, ami örömmel tölt el különösen engem. Minden jót kívánok ellenfelünknek, és köszönjük, hogy maximálisan megtiszteltek bennünket.”