NB1/B: Legyürtük a Pénzügyőrt, IVOSEV érkezik…

Az NB1B 9. fordulójában begyűjtöttük a hatodik győzelmünket, miután hazai pályán 99-85 arányban legyőztük a Pénzügyőr SE-t.


A 9. fordulóban az NB1/B zöld csoport idei újoncát, a szezont két győzelemmel indító, ám azt követően három vereséget begyűjtő Pénzügyőr gárdáját fogadtuk. Azt már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy mindkét fél igencsak megfogyatkozva fogja felvenni egymás ellen a kesztyűt. Tőlünk az első számú pontfelelősünk Csaba, illetve a már hetek óta maródi Ondima játékára nem számíthatott a szakvezetés. Ráadásul távozott a csapattól az amerikai Darion Rackley, akinek a munkásságát s az együtt töltött időszakot ezúton is köszönjük. Pozitívumként könyveltük el viszont hogy az új igazolásunk, Mészáros Bence már pályára léphetett. Ő a tavalyi, NB1/B piros csoportban szereplő Budafoki KK együttesétől érkezett hozzánk 1-2 posztra. Ellen oldalon a vendégektől távozott a házi “gólkirály” Kovács, illetve nélkülözniük kellett többek mellett első számú irányítójukat, Szekerest is. 
Az első negyed első pontjait vendég részről Demjén nyitotta, míg ellentámadásból a fiatal saját nevelésű Pollák egalizált rögvest. A csapatok fej fej mellett haladtak, ám a 7. percben Horváth Ákos tetszetős duplája után kissé megléptünk a vendégektől (17-10).  Előnyünk viszont nem sokáig tartott, ugyanis a vendégek a remek napot kifogó Szálas vezérletével előbb egyenlítettek, majd nem sokkal az első negyed vége előtt a friss igazolásuk Horváth Barnabás révén át is vették a vezetést. Ezt Dr. Franczva még a dudaszó pillanatában még ki tudta egyenlíteni, így egy pontgazdag 25-25-el zárult a negyed vége. 
A második etapban ott folytatódott az “adok-kapok”, ahol az elsőben véget ért. A védekezés legkisebb jelei is csak maximum halványan látszódtak mindkét félnél. Hazai részről a Varga-Horváth-Kelemen trió húzta a  szekeret, míg a túloldalon nem várt extrák érkeztek, legalábbis számunkra mindenképp az volt a Fekete-Kovács páros performansza. Mindemellett a Pénzügyőr abszolút kompetitív kosárlabdát mutatott be globálisan nézve, kiváló dobóformát hoztak, és igazán megmutatták hogy egzakt helyük van a zöld csoportban. A nagyszünet előtt a vendégek fiatal játékosa Horváth Csanád jóvoltából már öt pontos előnyt mutatott a kijelző a Pénzügyőrnek, amire még az új játékosunk Mészáros triplával tudott válaszolni, kialakítva az 50-52-es eredményt. 
A harmadik negyedet egy apróbb (ám de végül utólag mondhatni fontos) védekezésbeli változtatással, a szigorúbb védekezés reményében kezdtük meg. A Pénzügyőrnél a két Horváth rengeteg problémát okozott bontásaival saját térfelünkön, viszont a jelentősen feljavuló P&R védekezésünknek köszönhetően a magas embereik már limitálva voltak szépen. 60-63-as  vendég előnynél Horváth Ákos nagyon jókor hintett be egy hárompontost ellenfelünk gyűrűjébe, ami után egy gyorsan kivédekezett Pénzügyőr támadást váltott pontra Micev. Fiatal játékosunk sajnos folyamatos faultproblémákkal küzdött az összecsapáson, érzékenyen érintve ezzel az amúgy is szűk rotációnkat. Nem sokkal később rutinos játékosunk Horváth Ákos ismét elhelyezett egy “trojkát”, így egy 8-0-ás “futással” 68-63-nál időt is kért a vendégek edzője. A hátralevő szakaszban sikerült megtartanunk előnyünket, az estén újfent nagyon hasznosan játszó Varga, illetve a vendégek számára  tarthatatlan Kelemen jóvoltából (74-69).
A záró felvonást csapatunk kissé “beragadva” kezdte… szemmel láthatóan kezdtünk (érthetően) elfáradni, miközben a Pénzügyőrnél mindig akadt valaki aki a maguk javára igyekezett fordítani a végső kimenetelét a derbinek. A 35. percben át is vette a vezetést az újonc gárda, Horváth Csanád büntetői után (78-80). Ezután felváltva estek a kosarak, lényegében minden támadásból pont született itt is, ott is. A PSE utoljára 82-84-nél vezetett Horváth Barnabás szép egyéni akcióját követően, amit Horváth Ákos egyből egalizált (84-84). Innentől viszont, csapatunk utolsó erejét is felhasználva, mozgósított minden energiát annak érdekében hogy itthon tudjuk tartani a két bajnoki pontot, és egy lehengerlő 15-1-es (Mészáros két kulcsfontosságú kosarával közte), erőn felüli rohamot mért a vendégekre, amivel eldöntöttük az összecsapást. Erre a hősiesen küzdő Pénzügyőrnek már nem maradt válasza, és egy különbségileg túlzó, ám de azt gondoljuk megérdemelt 99-85-ös eredmény született. 
Összességében: Ahogy arra számítani lehetett, jelenlegi felállásunkban különösen nehézre sikeredett ez a mérkőzés. De a hőn áhított győzelmet sikerült begyűjteni.  A pályára lépő játékosaink már már erőn felül teljesítettek, és minden rutinunkra szükség volt a győzelemhez, egy nagyon jól és teher nélkül játszó, motiváltan hozzánk érkező Pénzügyőr ellen.
Egyénileg: “MVP” egyértelműen Kelemen Balázs, aki 33/6 dobott pont (ez karriercsúcs felnőttben neki amihez gratulálunk), 8 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 41 VAL-t hozott. Mellette a hetek óta remek formának örvendő, mindössze 20 éves centerünk Varga (20 pont, 6 lepattanó, 29 VAL) teljesítménye az ami megsüvegelendő. Végül de nem utolsó sorban Horváth Ákos (22/9 pont, 7 lepattanó, 25 VAL) bizonyította már sokadjára a  “jó az öreg a háznál”- mondást. 
Surmann Gábor: A mérkőzés előtt kissé “sötétben tapogatóztunk” az ellenfelünket illetően, mivel tudtuk jól, hogy ők sem az eddigi összeállításukban fognak játszani. Ez ilyenkor így is, úgy is elsülhet, s utólag kijelenthetem, hogy a Pénzügyőrnek sült el jobban. Ellenfelünk ugyanis megmutatta, hogy joggal szerepelnek az NB1B zöld csoportban. Felszabadultan, teher nélkül és motiváltan játszottak. Ehhez párosult az első félidőben egy ritkán látott dobószázalék és egy abszolút kompetitív kosárlabda tőlük, amihez kellett az én hibás döntésem is a védekezésünket illetően. Aztán a második félidőben az “okos ember nem ütközik kétszer kőbe” mondásnak eleget téve, változtattunk a pick&roll védekezésünkön, ami viszont már szépen működött. Örülök az új igazolásunk bemutatkozásának, vele bővülni fognak a variációs lehetőségeink, nem mellesleg két fontos kosarat is szerzett a végjátékban. Gratulálok a csapatomnak, a végeredmény kissé túlzó, ma nem volt ennyi a két csapat között. Viszont boldogok vagyunk, mert ebben a felállásban minden siker duplán számít nekünk. Végül fontosnak érzem megemlíteni, hogy Kelemen Balázs teljesítménye előtt kalapom emelem. Megyünk tovább, továbbra is játszani szeretnénk amikor csak lehet. Ellenfelünk hiányzóinak mielőbbi visszatérést kívánok.


Közben a csapatunkat érintő hír, hogy a légiós poszton cseréltünk.
Örömmel jelentjük be, hogy csatlakozik a Megyeri Tigrisek csapatához a többszörös 3×3 bajnok, s korábbi magyar válogatott játékos Ivosev Tamás!
Ivosev Tamás nem is olyan rég 3×3 World Tour győztes lett csapatával, legutóbb pedig a piros csoportos TF Budapest együttesénél játszott. Az előző szezonban elképesztő “számokat” (24,5 pont, 13,8 lepattanó, 9,9 kiharcolt fault meccsenkénti átlag) produkálva. Korábban több NB1/A csoportos klubnál is megfordult, ahol egytől-egyig kiváló mutatókat produkált, így személyében egy nagyon komoly tapasztalatokkal bíró, megannyi első osztályban töltött idénnyel a háta mögött érkezik hozzánk.
A Szerb-Magyar állampolgár, 202 cm magas, 100 kg-os játékosra elsősorban 4-5 poszton számít a szakvezetés.
Üdvözlünk a Megyeri Tigrisek családjában Tomó!