NB1/B: MAGABIZTOS GYŐZELEM…

Felnőtt csapatunk a soron következő bajnoki mérkőzésén a SMAFC gárdáját fogadta a Bajzában. Győzelem esetén a legjobb 4 már garantálttá vált volna, így az alapszakasz végéhez közeledve elég nagy tétje volt az összecsapásnak.

A mérkőzést Talley büntetője, majd nem sokkal később látványos zsákolása nyitotta meg részünkről, amire a túloldalon Kovács Benedeknek volt válasza két középtávolival, illetve Papp is betalált közelről (3-6). A 7. percig gyakorlatilag egymás mellett haladt a két társaság, a SMAFC feltűnően nagy elánnal vetette be magát a mérkőzésbe és jól is tartották magukat. 22-19-es vezetésünknél előbb jött Pongó, majd Katona hárompontosa, mellyel 28-19-re sikerült meglépnünk a negyed végén.

A második negyedet Katona Bence ihletett formában kezdte 8 dobott pontjából kettőt a periméteren túlról értékesített. Azonban a Fernadez-Hajnal-Heiszenberger trió is “berámolt” sorozatban egy egy triplát a terhünkre így az előnyt növelni még ekkor nem tudta a csapat. Sőt, Papp középtávolija után már csak 5 pontos előnnyel rendelkeztünk (39-34). Ekkor azonban a saját nevelésű Pollák egy triplával riadót fújt az övéinek, majd nem sokkal később Vargának adott egy “álompasszt” aki értékesítette is azt. Később mint kiderült egy remek sorozatot indított meg ezzel fiatal játékosunk. Egy 9-0-ás villámszakaszt produkálva jelentős különbséget alakítottunk ki, ekkor különösen Talley volt elemében aki gyakorlatilag megállíthatatlan volt e periódusban a vendégek számára. Mindeközben a Horváth Márton vezette védelem is jelentősen feljavult. Az első félidő utolsó mozzanata nagy örömünkre a másik fiatal saját nevelésű játékosunk, Kékesi Kristófé volt, aki egy remek közelivel alakította ki az 50-35-ös hazai vezetést a nagyszünetre.

A harmadik negyedet a vendégek egy triplával nyitották, és bár hiába próbálkoztak meglepni csapatunkat különböző taktikai dolgokkal, 10 pont alá egyszer sem sikerült visszajönniük a mérkőzés alatt. Ellenben a mieink, akiknél mindig akadt valakinek válasza az adott soproni fellángolásra, s ezáltal folyamatosan nyílni kezdett az olló a két fél között. Szembeötlő volt a kispadunkról érkező cserék minőségi, és nem különben eredményes játéka. Ez időtájt a Széphelyi-Grkovic duó hozott pluszt a csapat játékába, illetve itt kell megemlíteni a kispadról összesen érkező 43 dobott pontot ami a mérkőzés alatt jött. A záró felvonást 68-50-ről várhatták a csapatok.

A negyedik negyed érezhetően már csak a formalitás jegyében zajlott. A fentebb már említett Grkovic perceivel kezdődött ez a szakasz, aki előbb Horváth Márton zseniális passzát váltotta pontokra, majd nem sokkal később egy látványos zsákolással kápráztatta el a szépszámú hazai publikumot. A SMAFC a szűkebb rotációjuk miatt láthatóan elfáradt, és bár hiába küzdöttek becsülettel, csapatunk rendkívül motiváltan és nagy kedvvel kosárlabdázva hozta le ezt a negyedet is. A bűvös 100 pontos határ átlépése ezen az estén ugyan elmaradt, a végeredményt egy utolsó másodperces SMAFC tripla állította be 96-68-as arányban fiaink javára.

Csapatunk ezzel a győzelemmel a tabella 3. helyén áll jelenleg, a Miskolc gárdája mögött közvetlenül, illetve a DEAC U23 csapata előtt egy győzelmi előnnyel. Következő megmérettetés pénteken lesz, ahol is az alapaszakasz győztes Cegléd otthonában vendégeskedik majd csapatunk.

Surmann Gábor: “Gratulálok a csapatomnak, azt gondolom megérdemelten győztünk. Dicséret illeti meg azonban a soproni srácokat is, akik az “A” csoportos fiataljaikat nélkülözve derekasan küzdöttek. Az első félidőben még rosszul használtuk a “mismatch” szituációkat, illetve védekezésben is követtünk el bosszantó hibákat, ami miatt a különbség nem lett nagyobb. A második félidő összességében rendben volt, azt gondolom mindenre jól reagáltunk. Külön öröm számomra, hogy a kollektív csapatmunkából két fiatalom, a Grkovic-Kékesi duó is vaskosan kivette a részét, Talley pedig egyre jobb formába kezd jönni, ami biztató szintén a rájátszáshoz közeledve. Köszönjük szurkolóink támogatását, Hajrá Újpest!”