NB1/B: MEGÉRDEMELT GYŐZELEM

Felnőtt csapatunk hazai pályán nagy küzdelemben otthon tudta tartani a bajnoki két pontot a remekül küzdő és jó erőkből álló Békési SZSK együttese ellen.

Az első negyed vendég ponttal indult Acimovic büntetője révén, melyre a kissé görcsösen kezdő csapatunk Horváth Márton szép egyéni akcióját követően válaszolt. Ez a játékrész rendkívül pontszegényre sikeredett, szemmel látható volt hogy a csapatok alaposan készültek a másik játékából. A végül majdnem dupla dupláig jutó (18 pont 8 lepattanó) Varga közelijével 11-6-al fordulhattak a csapatok.
A második negyed nagyon jól indult csapatunknak, ugyanis hamarjában egy 8-0-ás szakaszt sikerült “futni”, amire jött is a Békés időkérése. Ellenfelünket nagyon megzavarta az a védekezési formáció, amivel előrukkoltak fiaink. A kisszünet után Krisztics első mezőny kosarát szerezte meg a periméteren túlról, majd a fiatal Balog ziccerével igyekeztek mielőbb visszakapszkodni a vendégek. Azonban hazai részről mindig volt valaki aki hozzátudott tenni támadásban, mely folyamat végén a rendkívül nagy munkát végző Bea kosara után már az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két fél között (33-18). A maradék pár percben már csak egy egy kosár született, félidőben 35-21-et mutatott az eredményjelző.
A harmadik negyedet a vendégek kezdték jobban egy villámgyors 0-7-es etappal. A hazai “gólcsendet” Bea törte meg, mely után már rendezni tudta sorait az együttesünk. Sőt, Katona két pontosa, illetve a fiatal kora ellenére ismét nagyot játszó Pollák hárompontosa után már újra 15 pont volt a differencia. A Békés a negyed hajrájára főként büntetőkre alapozva ugyan faragott a hátrányából még, ám így is kétszámjegyű előnnyel várhattuk a záró felvonást (52-40).
Játékosaink nagyon fókuszáltan és nagy energiával indították ezt a negyedet, és most nekünk sikerült egy 7-0-ás miniszakaszt produkálni. Vendég részről jött is az időkérés, bízva abban hogy megtörik csapatunk lendületét. Ez azonban nem sikerült nekik, hisz a folytatásban is jó helyzeteket tudott a gárda kialakítani támadó oldalon és rendre pontokat tudtunk szerezni. Hogy nem lett nagyobb a különbség az a vendégek rutinos játékosának, Csorbának volt köszönhető aki egymaga tartotta ekkortájt a Békésieket. A végeredmény így végül 73-60-as hazai sikert hozott, mely a látottak alapján azt gondoljuk megérdemelten született.

Surmann Gábor: “Mindenek előtt gratulálok a csapatomnak, azt gondolom megérdemelten győztünk. Egy feszült, ám kiváló hangulatú, felettébb fizikális, de sportszerű mérkőzést vívtunk. A stratégia, amit megálmodtunk mára azt gondolom működött. Nem panaszkodásból mondom, de amennyi nyűgünk-bajunk van, ezáltal külön felértékelődik a mai sikerünk. Nem szeretek kiemelni egyéneket, de ennek ellenére amit ma Bea művelt védekezésben, Kriszticset gyakorlatilag levette a pályáról és ha ő pont pihent épp, akkor Kelemen is remekül elvégezte a rá bízott feladatot… A Pollák-Varga duóra meg kifejezetten büszke vagyok, amit ma letettek melót. De csapatszinten is komoly produktumot hoztunk védekezésben. Kulcs volt, hogy a két elsődleges pontfelelősüket limitáltuk és egyúttal 18 rontott dobásba kényszerítettük, illetve hogy a lepattanó csatát is meg tudtuk nyerni. A különbség azt gondolom nagyobb is lehetett volna, de a Békésben Csorba nem várt extrája nem engedte ezt, amihez gratulálok neki. Támadásban maradtak hiányérzeteim, gyengén dobtunk, ám most legalább helyzetekig már eljutottunk az előző héthez képest, csak azok többnyire kimaradtak. Hétfőtől dolgozunk keményen azon, hogy a IV. kerületet elhagyva idegenben is újra sikereket tudjunk hozni. Köszönjük a kilátogató szurkolóinknak a biztatást.”