NB1/B: NAGYARÁNYÚ GYŐZELEM, ALAPSZAKASZ 3. HELY…

Felnőtt csapatunk Törökbálintra látogatott a sereghajtó Elite Basket együtteséhez. A tét nem más volt, mint hogy győzelem esetén játékosaink az előkelőnek számító harmadik helyről várhatnák a rájátszást.

A szakvezetés ezúttal nem számíthatott kezdő irányítójára, Pongó Martinra, de a túloldalon is akadt két meghatározó játékos aki nem tudta vállalni az öszecsapást.

A csapat nem túl szokványos, ám de mint utólag kiderült rendkívül hatékony kezdő ötössel lépett pályára. Az érdemi dolgok, köszönhetően a példás hozzáállásnak gyakorlatilag 3 perc után eldőltek 2-13-as vezetésünknél. A hazaiak vezetőedzője először azonban 4-21-nél kért csak időt, de a folytatásban még inkább rákapcsoltak fiaink és valósággal átrohantak az Eliten. Akárki lépett éppen pályára csapatunkból, a lendületet végig tudtuk vinni a negyed végéig, és a kiváló dobóformánk véget már 12-40-et mutatott az eredményjelző az ekkor már a kedvüket teljesen elvesztő  Törökbálintiak ellen.
A folytatásban már az első  félidőben igyekezett Surmann Gábor vezetőedző lehetőséget adni valamennyi játékosának, akik rendre meg is hálálták a bizalmat. Külön öröm volt az egyesület számára hogy saját nevelésű fiataljaink is kivették szépen a részüket eme nagyszerű csapat teljesítményből. Ipacs Donát 4, míg Nagy Gergő 5 ponttal járult hozzá a sikerhez. Nem beszélve Grkovicról, aki karrier csúcsot szállítva (a felnőtt mezőnyben) 19/6 pontig jutott 7 lepattanó mellett. A nagyszünetre már már K.O. közeli eredménnyel vonulhattak a csapatok (25-70).
A harmadik negyed és a záró felvonás is az ellenfél maximális megtisztelésén s nem utolsó sorban a mérkőzés komolyan vételén volt a fő hangsúly. A szakmai stáb gyakorolhatott több, eddig nem sűrűn alkalmazott formációkat is a játék során. A negyed végére Nagy Gergő büntetőivel már a bűvös 100 pontos határt is elérte a csapat, ám 10 perc játékrész még így is hátra volt.
Az utolsó etap igazi öröm kosárlabdát hozott játékosaink számára, szebbnél szebb kosarakkal építgette az önbizalmát a társaság. Az első negyedben dobott 40 pontot 1 azaz egy ponttal még sikerült túllépni is, így a végeredmény 57-141-re alakult ki a két fél között. Ezzel a dobott pontszámmal egyesületünk NB1/B-s felnőtt történetében pont rekordot ért el a csapat. Egyéni teljesítmények terén kimagasló performanszok születettek. Így Talley tripla dupla közeli (1 assziszt híján) 22 pont 11 lepattanó 9 assziszt, vagy Varga 24 pont 8 lepattanó, de a rendkívül dominánsan kosárlabdázó Katona 26/6 pont 7 lp 7 gp teljesítménye is kiemelhető. A már említett Grkovicon kívül, illetve a mindössze egy dobást hibázó, 8 labdát szerző és 16/9 pontot dobó Széphelyin kívül. De aki ma a legjobbat nyújtotta, az maga a CSAPAT.
Felnőtt csapatunknak eldőlt az is,  az egyik fél harmadik győzelméig tartó rájátszás párharcunkat az alapszakasz 6. helyén végző Békési SZSK csapatával vívjuk majd az elődöntőbe jutásért. A sors fura fintora hogy tavaly épp ezen együttes ellen kezdte meg a “playoffot” a csapat s vívta ki végül a továbbjutást 2-0-s összesítéssel.
Surmann Gábor: “Mindenek előtt gratulálok a játékosaimnak a mai győzelemhez illetve az alapszakasz 3. helyhez. Szakmailag értelmetlen belemenni magába a mérkőzésbe. Igyekeztünk megtisztelni ellenfelünket azzal hogy komolyan vettük az összecsapást, melyből mindenki kivette a részét csapatomból, s nagyon fontos hogy senki nem sérült meg. Jobbulást kívánok az Elite hiányzóinak és kívánom hogy érjék el a céljaikat a szezon hátralevő részére. Mi pedig már holnaptól önbizalom dúsan, gőzerővel készülünk a rájátszásra. Hajrá Újpest”