NB1/B: Vasárnap irány Sopron…!

A 11. fordulóban felnőtt csapatunk Sopronba látogat, ahol a hazai környezetben mindenkire veszélyes SMAFC csapata ellen lép pályára. A találkozót megelőzően Surmann Gábor vezetőedző, és egy miniinterjú keretei között rutinos centerünk, Horváth Márton gondolatait olvashatjuk.

Surmann Gábor: “A Smafc tabellán elfoglalt helyezése azt gondolom nem tükrözi hűen a valóságot. Csapatuk az előző héten 25 pontos hátrányból verte meg hazai környezetben az addig veretlen listavezető Ceglédet, ami még akkor is elismerése méltó, ha 10 évente van egyszer ilyen jellegű feltámadás-avagy “leolvadás” egy mérkőzésen belül. Megjegyzem, Sopronban kikapni nem szégyen véleményem szerint. Ezt a mérkőzésüket is alaposan kielemeztük és levontuk a következtetéseket. A tavalyi csapatukból csak páran maradtak hírmondónak, keretüket többnyire az “A” csoportos SKC-ből illetve a Soproni Sportiskolából töltötték fel ambíciózus és nem kevésbé tehetséges fiatalokkal, jó egyveleget alkotva. Füzi személyében ráadásul a zöld csoport legponterősebb játékosa is náluk játszik. Erős hazai pályával bírnak, extrém puha palánkokkal, amit rendkívül jól is használnak. Támadásban egyszerű alapsémákból kiindulva, főként az egyéni erősségeikre alapoznak illetve nagy erősségük a tranzícióból szerzett gyors kosarak. Előszeretettel váltanak védekezést mérkőzésen belül, mi igyekeztünk erre is, illetve a keretük bármely jellegű összetételére is felkészülni. A mi oldalunkat tekintve akadnak még problémáink, Szentirmaira továbbra sem számíthatok, illetve kérdés hogy a betegeink milyen állapotban lesznek majd vasárnapra.”

Horváth Márton interjú:
Marci bár még csak rövid ideje csatlakoztál a csapathoz, mik az első benyomásaid, hogyan fogadtak a srácok?
Fantasztikusan érzem magam a csapattal, zökkenőmentes volt az eddigi beépítésem, nem is csoda, hiszen Danival és Dáviddal már évek óta együtt játszunk szerencsére, a többieket pedig a pályáról ismertem leginkább, viszont ettől függetlenül úgy fogadott mindenki, mint egy rég nem látott kedves barátot. Egy szó mint száz, mintha hazaértem volna.
– Első lila fehérben lejátszott mérkőzéseden győzelemmel debütáltál újdonsült csapatodban. A következő fordulóban Sopronban lesz megjelenése a gárdának. Hogyan várod az összecsapást?
Télen az ember nem szívesen mozdul ki, de ha menni kell, akkor Sopron minden szempontból, így kosárlabda okán is ideális úticél. Mint minden évben, most is oroszlánbarlangnak számít a soproni műegyetemisták hazai pályája, de ez csak még több motivációt szolgáltat, hogy a kitűzött célunk felé ezt a várat is bevegyük!
A mérkőzés kezdete vasárnap 17.00
Helyszín: Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok