NB1B: 39 pontos győzelem

A 10. fordulóban a Kecskemét U23-as gárdáját fogadtuk a Bajzában. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan 6-3-as mérleggel állt a tabellán közvetlenül mellettünk, így a kérdés az volt hogy melyik csapat fog tudni tapadni az élmezőnyre a találkozót követően. Csapatunkban hiányzott Szentirmai, illetve további gondot okozott a heti felkészülésben a a hozzánk “beköszönő” betegség hullám mely több játékosunkat is ledöntötte. Visszatért azonban a Rosemond-Varga duó, sőt a héten leigazolt Horváth Márton is rendelkezésére állhatott már a szakmai stábnak.

A Kecskemét  szerezte a találkozó első kosarát az idén először az “A”-s keretből visszajátszó stabil NB1-es kerettagnak számító Lukács jóvoltából. Antóni a túloldalon egyből válaszolni tudott, mely után a fiatal tehetséges játékosokból álló KTE percei következtek. A  rendkívül szervezett kecskeméti alakulat próbálta ránk erőltetni a saját stílusát, melyet jól is hajtottak végre, hisz 5 perc elteltével 4-11-et mutatott az eredmény jelző. Ezután rendezve a sorokat, egy 9-0-ás szakaszt “futottunk”. Köszönhetően a három, cserepadról érkező és sok energiát a pályára hozó Meződi-Rosemond-Varga triónak. A hátralevő időszakban is már mi irányítottuk a mérkőzést, s Kelemen pontjaival 20-14-es vezetéssel zártuk az első etapot.
A második negyedben többnyire kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, védekezésünkben ugyan nem sok hibát vétettünk, támadásban azonban akadozott helyenként a gépezet. Katona Bence szép egyéni akcióját követően kétszámjegyűre duzzadt az előnyünk, mely a nagyszünetig nagyjából ki is tartott (36-28).
A harmadik játékrésznek Puszta adta meg az alaphangját egy mértani hárompontossal, melyet közvetlenül az estén rendkívül hatékonyan kosárlabdázó Varga közelije követett. Mindeközben új igazolásunk Horváth szebbnél szebb gólpasszokkal, és a “festék” egyhatalmú őrzésével jeleskedett védőoldalon. Vendég részről Kucsera büntetőkkel próbálta még látótávolságra visszahozni az övéit, de aztán jött előbb egy Rosemond, majd nem sokkal később a fiatal saját nevelésű Pollák is elhintett 1-1 triplát, mellyel már jelentősen kezdett nyílni az olló (55-37). A vendégek edzője hiába próbálta időkéréssel megtörni a hazai lendületet, támadásban még rátettünk egy picit , védekezésben pedig “lehúztuk a rolót” (60-37).
A záró felvonásban már sok izgalom nem volt várható, a lényegi kérdések már korábban eldőltek ugyanis. Surmann Gábor fiai azonban nem álltak meg, bárki aki a pályára került hozzátudott tenni eme magabiztos győzelemhez. Feltűnő volt hogy a legtöbbet játszó játékosunk mindössze 24 percet töltött a parketten, ebből is lehet arra következtetni hogy ez egy igazi kollektív  csapatmunka volt. Az összecsapás utolsó pontját Kelemen szerezte, kialakítva ezzel a 84-47-es végeredményt. Csapatunk a második félidőben összesen 19 pontot engedélyezett riválisának, és 84 pontot dobott a liga egyik legjobban védekező együttesének. Kompetitív kosárlabdát bemutatva, megérdemelt győzelmünkkel megerősítettük a tabellán a 3. helyet.

Surmann Gábor: Mindenek előtt maximális elismerés és gratuláció illeti a csapatomat. Azt gondolom, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Pedig az első 5 perc és a 4-11-es kezdés nem éppen volt előre tervezett. Viszont hamar rendeztük sorainkat, és onnantól kezdve lényegében minden megbeszélt taktikai dolgot betartva, kiemelt kollektivitással, lehengerlő 35 percet produkáltunk. Aki csak az eredményt látja, azt gondolhatja, hogy ez sima volt… pedig nagyon meg kellett dolgoznia játékosaimnak ezért a sikerért. 84 pontot dobni egy ilyen szervezett csapatnak, mint a KTE, azt gondolom megsüvegelendő, a 47 kapott pont pedig megmutatja, mennyire felkészültünk belőlük. Két kulcsjátékosuk is szépen limitálva lett. Külön öröm számomra, hogy a rotációnk prímán működött, illetve hogy az új játékosunk győztes meccsen debütált. Marci hatalmas pluszt adott már most nekünk, és az ő hozzáadott értéke sokat fog érni a jövőben is. Természetesen helyén kezeljük a mai győzelmet, viszont erőt is kell, hogy adjon az év hátralevő mérkőzéseihez. A Kecskemét betegeinek jobbulást kívánok, mi pedig hétfőtől gőzerővel már a következő feladatra fogunk koncentrálni. Hajrá Újpest!