NB1B: Erődemonstráció…

A Bonyhádon elszenvedett őszi vereség után felnőtt férfi csapatunk alaposan visszavágott a Bonyhádnak az NB1B 16. fordulójában.

Csapatunk a soron következő mérkőzésen azt a Bonyhádi KSE csapatát fogadta, melytől idegenben, drámai körülmények között szenvedett 86-83-as vereséget. Így a visszavágás reményében, a sérült Csaba György és Nikola Micev távollétében vágtunk neki a derbinek. 
A mérkőzés a mi pontjainkkal indult, Horváth Kristóf révén,  amire Dorogi a túloldalon rögtön válaszolt is. Az 5. percig egy ránk nem túl jellemző pontszegénység, illetve egy teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán (6-6). Az első negyedben a legnagyobb különbség Horváth Ákos triplája, majd Pollák szemfüles kosara után alakult ki (20-10). A Bonyhád azonban Tömösváry jóvoltából feltudott zárkózni ránk (24-19). Ebben a negyedben már pályára lépett csapatunk új szerzemény, Nagy Balázs is, aki igen csak hasznos produktumot hozott rögtön a debütálásakor (7/3 pont 10 lepattanó). 
A második negyedben egy jóval agresszívabb stílusban folytattuk a találkozót, melyhez egy remek dobóforma is párosult. Ennek hozadéka egy 17-2-es “rohanás” lett, melynél szembetűnő volt hogy a Mészáros-Horváth Kristóf hátvédsor milyen elképesztő iramot diktált csapatunknak. Erre Morgen Frigyes a vendégek vezetőedzője időkéréssel kellett hogy reagáljon. A vendég csapat nem volt túl irigylésre méltó helyzetben, ugyanis csapatunk már az első félidőben egy igen komplex teljesítményt hozott, gyakorlatilag aki beállt a padról az is jelentősen tudott lendíteni a szekerünkön. Ivosev tarthatatlan volt a Bonyhádnak a festékben, és Horváth Kristóf szűk 3 perc alatt szerzett három darab hárompontosa gyakorlatilag már eldöntötte hamarjában a lényegi kérdéseket. 
A harmadik negyedet a nagy energiával játszó Kelemen nyitotta egy periméteren túlról eleresztettel, amire Somogyfoki ugyan szintén triplával válaszolt, de onnantól folyamatosan nyílt az olló a két fél között. Játékosaink betonbiztos védekezése sok eladott labdába kergette  és lépésről lépésre őrölte fel a vendégeket. 9 és fél perc alatt mindössze 4 pontot kapott a társaság, ami igazán dicsérendő. A hárompontosokat kiválóan dobtuk (összesen 15-öt), a lepattanókat rendre mi szereztük meg. Külön öröm volt egyesületünk számára, a fiatal saját nevelésű Pollák minőségi performansza, aki ebben az etapban különösen elemében volt. 
A záró felvonás már csak a formalitás jegyében zajlott. Surmann Gábor vezetőedző igyekezett többeknek plusz játéklehetőséget biztosítani, a mostani igen csak sűrű menetrendünkre való tekintettel. Ezzel leginkább a 22 éves hátvédünk Ondima élt, aki lényegében az összes pályán töltött perce alatt hozott agilis és egyben eredményes játékot. A már lassan hagyománnyá váló bűvös százpontos határt Pollák érte el a csapattársak nagy örömére. És bár a végén a védelmünk felettébb “szellőssé” vált (19 kapott pont az utolsó negyedben), mégis egy nagy arányú, 114 pontot dobva, magabiztos győzelmet arattunk (114-59).
Összességében: Csapatunk nagyon készült erre az összecsapásra, és egészen a mérkőzésig kiemelt koncentrációval készült az őszi elszenvedett vereség visszavágásának reményében. Ezen az estén még ilyen arányban is megérdemelten tartottuk itthon a 2 bajnoki pontot, minden statisztikai mutatóban jobban zártunk, így továbbra is tapadunk ezáltal az élbolyra a tabellán. 
Egyénileg: Ennyi jó teljesítmény közül nehéz választani. De a képzeletbeli dobogó első három helyén nagy eséllyel a Pollák (17/9 pont) – Ivosev (19 pont, 10 lepattanó, 9 kiharcolt, 7 gólpassz 40 VAL) – Horváth Kristóf (14/9 pont, 9 gólpassz 24 VAL) trió állna. 
Surmann Gábor: Először is maximális gratuláció jár a játékosaimnak, akik végig nagyon magas százalékban tartották magukat az előre megbeszéltekhez. Jómagam nagy tisztelője vagyok a vendégcsapat edzőpárosának, illetve az odavágón drámai módon elszenvedett vereség miatt nagyon szerettünk volna revansot venni. Csapatomat már fűtötte a visszavágás lehetősége, s ennek fejében, kiemelt intenció mellett zajlott a készülés riválisunkra. Azt azért sajnálom, hogy a Bonyhádiak nem tudtak abban a felállásban eljönni hozzánk Újpestre, mint amilyenben otthon szerepeltek ellenünk. De tudom, ezzel én, mint másik edző ne foglalkozzak, épp ezért inkább csak jobbulást szeretnék kívánni a Bonyhádi sérült játékosoknak. A különbség egyébként ezen az estén azt gondolom nem túlzó, hisz közel tökéletes produktum volt a srácoktól ez. Külön öröm volt számomra az új játékosunk, Nagy Balázs debütálása, aki biztos vagyok benne, hogy nagyon hasznos, hozzáadott értéket fog nyújtani nekünk. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, a Bonyhádnak meg egészségben gazdag folytatást kívánok.