NB1B: Győzelem a Gladiátorok ellen is

Szombaton este a Békési SZSK gárdája látogatott el hozzánk a Tungsram pályára. Ellenfelünk a nyáron nagy változáson ment keresztül, és az idei mérlege 2 győzelem mellett 1 vereséget mutatott.

Az első félidőt nagyon nem érdemes részletezni, lényegében fej-fej mellett haladtak a csapatok és abszolút kiegyenlített küzdelem folyt a parkettán. Támadásban rengeteg rossz döntést hoztunk, nem túl ideális dobás kiválasztások és ki nem kényszerített eladott labdák jellemezték ekkortájt a játékunkat.  A védekezésünk is hagyott kívánnivalót maga után, bár a 36 kapott pontra akár mondhatnánk is hogy nem túl vészes. Ellenben a mérkőzéshez való hozzáállása (mentálisan…) játékosainknak (tisztelet a kivételnek) kísértetiesen hasonlított a hétközi Hepp kupa mérkőzésünkre amit ugyebár Kőbányán játszottunk. 
A félidőben aztán rendet téve a fejekben, már azt a Megyeri Tigriseket láthattuk a pályán, amit elvár a társaságtól. Kőkemény védekezésből rengeteg könnyű kosarat tudtunk szerezni. Támadásban a védekezésből felvett jó ritmusunknak köszönhetően gördülékennyé és precízzé vált csapat, melyhez egy magas szintű dobószázalék is párosolt. A 3. negyedet 34-13-as arányban hoztuk le, ezáltal eldöntve a mérkőzés végkimenetelét. Feltűnő volt a negyedben, ahogy a Békési játékosoknak minden apró területért mennyire meg kellett küzdeniük, kulcsjátékosaik teljes mértékben komfortzónán kívülre szorultak, amivel sok hibába is kényszerítettük őket. Hazai oldalról mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni a játékhoz. Nehezen védhető ponterős játékot prezentált mindenki. A Békés részéről a Hargitai-Frikker páros próbálta életben tartani a nagyon kevésnek tűnő vendég reményeket. 
A záró etapot ott folytattuk, ahol a harmadikat lezártuk. Igazán produktív volt a teljesítményünk, mind “előre”, s mind pedig “hátra” menetben maximális intenzitást mutatott a csapat egészen a 40. percig. A végén még a fiatalok is kaptak értékes pályán töltött  perceket, és voltak közöttük akik pontot is szereztek. A pontot az “i”-re az estén a “Man of the match” címre joggal pályázó Varga Balázs tette fel egy csont nélküli 8 “méteressel”, kialakítva a 100-63-as magabiztos győzelmet.

Egyénileg: Ahogy azt már fentebb említettük, az “MVP” a fiatal Varga Balázs lett 17/3 dobott pont, 14 lepattanó és 32-es teljesítmény index. A rutinos Horváth Ákos szintén majdnem dupla duplát hozott (15/9 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 25 VAL). De ki kell még emelni Kelemen Balázst is, aki 15/6 dobott pontja mellé szedett 7 lepattanót, és lényegében “leradírozta” a pályáról az ellenfél szerb idegenlégiósát. A csapat erejét mutatja hogy ismét többen (szám szerint 6-an) is 10 pont feletti dobott pontszámot értek el. 

Surmann Gábor: Az első félidőben a második felvonását láthattuk a héten Hepp kupa meccsen mar bemutatott “mi vagyunk a királyok” -című igen csak unalmas előadásnak. A félidőben aki ismer az tudja, hogy szépen, hallkan, különösebb vehemencia nélkül megkértem őket hogy “váltsanak csatornát”- közben megbúboltam a buksijukat is persze. A második félidő már hasonlított ahhoz amit látni szeretnék, 35 pontos különbséggel nyertük meg az utolsó két negyedet, amivel sok mindent el is mondtam… a Békés egyébként azt gondolom hogy sok csapatnak fog még borsot törni az orra alá, szimpatikus a koncepciójuk amit elkezdtek a nyáron. Gondjaink nekünk is mindig vannak, tényleg folyamatában, de továbbra is a játékra törekszünk s nem fogunk se leállni “rinyálni”, se pedig kibúvót keresni a meccs lejátszás alól. Ennek fejében már alig várjuk a jövő heti rangadónkat a Cegléd ellen. Ma még örülünk, holnap meg már gőzerővel készülünk a vélhetően nagy ütközetre. Gratulálok a csapatnak, illetve külön a Varga-Kelemen kettősnek… HAJRÁ ÚJPEST!