NB1B: Győzelem Egerben is

Folytatta remek szereplését felnőtt csapatunk. A 17. fordulóban ezúttal az Eger otthonából hoztuk el a kettő pontot.

Csapatunk a 17. fordulóban a sereghajtó Eger együtteséhez látogatott. A hétközi bravúros és egyben látványosra sikeredett győztes Hepp kupa negyeddöntő után mindenképpen szerette volna hozni a kötelezőt a társaság. Külön öröm számunkra hogy ezen a mérkőzésen már visszatérhetett a hosszabb kényszerpihenő után a fiatal Varga Balázs, ellenben Csaba György még mindig a maródiak listáján szerepelt. 
Az első negyedet a házigazdák kezdték jobban, és Ungi illetve Pomázi duplájával 4-0-ra vezettek. Ezt követően azonban csapatunk egy 0-11-es “rohanással” ellépett a hazaiaktól (a fiatal Pollák hadhatós közreműködésével) , és lényegében innentől az történt már a pályán amit mi szerettünk volna. A motivált Egriek ugyan próbáltak belátható különbségen belül maradni, ám az irányítói posztot az estén ismét remekül ellátó Horváth Kristóf mértani hárompontosa kétszámjegyű lila fehér előnnyel zárta a negyedet (15-26). 
A második negyedben játékosaink lendülete nem hagyott alább, amivel a különbség egyre csak nőtt a két fél között. Olyannyira, hogy a 17. percben a főként Ivosev-Horváth Ákos vezette csapatunk már 25 pontos előnnyel bírt (24-49). Azonban a félidőig, a sokat rotáló vezetőedző Surmann Gábor nem túl nagy örömére, az Egriek egy 11-0-át szakasszal feltudtak zárkózni a nagyszünetig (34-49). Érdekesség volt az első félidőben, hogy a hazaiak a 34 dobott pontjukból 21-et a hárompontos vonalon túlról szereztek.
A második játékrész egészen a 25. percig kiegyenlítettnek tűnő küzdelmet hozott, ami inkább a sok elkövetett hibánknak volt köszönhető. 50-63-as állásnál jött azonban az ex-egri Mészáros Bence, és csapatunk irányítója röpke 3 perc alatt, extra hatékonysággal 11/9 pontot jegyzett, amivel gyakorlatilag lezárta a találkozó végkimenetelét (52-74). 
A záró felvonásban igyekezett mindenkinek lehetőséget biztosítani a szakmai stáb, s voltak akik nagyon szépen éltek ezen lehetőséggel, mint pl Dr. Franczva, aki régen látott korábbi “énjét” hozta az estén, rontott mezőnydobás nélkül szerezve 10 pontot.  A mérkőzés végén már csak egy kérdés maradt, hogy csapatunk eléri e ezen az estén is a bűvős 100 pontos határt, amit végül az estén elég komplex teljesítményt nyújtó Horváth Kristófnak sikerült (8/3 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz). A végeredmény 62-103-ra alakult ki végül. 
Összességében: A két gárda egészen más célokért küzd, de csapatunk azt gondoljuk maximálisan megtisztelte az ellenfelét a játékunkkal. Ilyen arányban is, megérdemelt Újpest siker született, és külön öröm, hogy megint milyen szépen eloszlottak a pontok a csapatban, illetve a védekezés is már helyenként jóval pozitívabb volt mint az előző mérkőzéseken. Persze az igazi erőfelmérők még csak most fognak majd következni…
Egyénileg: Ezen mérkőzés után különösen nehéz kiemelni bárkit is, hisz több jó teljesítmény is született, akár csak a két rutin “rókánkat”, az Ivosev-Horváth Ákos (24 pont 34 VAL-20 pont 22 perc) duót nézve, de akár említhetném a két irányítónk, a Horváth Kristóf-Mészáros hasznosságát, sőt utóbbinak az eredményességét is (15/9).  

Surmann Gábor: Gratulálok mindenek előtt a csapatomnak. Jómagam három dolog miatt örülök: Egyrészt az újabb győzelmünknek, másrészt a fiatal játékosom Varga visszatérésének, illetve harmadrészt hogy senki nem sérült meg tőlünk. Az első félidő még nem, de a másodikban mutatott védekezés helyenként már kezdte elnyerni a tetszésemet. Mindezt úgy, hogy igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani közben, amivel volt aki szépen is élt. Viszont a 18 eladott labda az  eléggé bántó, erre mindenképpen figyelnünk és limitálnunk  kell ezt a jövőben. A szimpatikusan küzdő hazai csapatnak gratulálok, és egészségben gazdag folytatást kívánok. Mi pedig másnaptól már készülünk a keddi Bonyhád elleni mérkőzésünkre, ahol szeretnénk revansot venni riválisunkon. Hajrá Újpest!