NB1B: Magabiztos győzelem Győrben

A felnőtt NB1B-s csapatunk újabb fontos győzelmet aratott idegenben, így tartja a lépést a két nagy riválisával, az Óbudai Kaszásokkal és a Cegléddel.

Péntek este a hazai pályán mindig mindenkire veszélyes Győr csapatához utaztunk. Az előző hetekhez képest jóval kedvezőbb felkészüléssel a hátunk mögött, a két bajnoki pont begyűjtése reményében érkeztünk a folyók városába. Sorainkban tudhattuk már új szerzeményünket Ivosevet, illetve az előző fordulóban debütáló Mészárost is, igaz utóbbi közvetlenül a meccs előtt derült ki hogy nem léphet pályára. Ondima sajnos még maródi volt, ellenben csapatunk kapitánya Csaba újra pályára léphetett. 
A mérkőzést a hazaik agilisan játszó bedobója Kámán 2+1-es akciója nyitotta, amire Varga Balázs válaszolt egy egyéni akciót követően. 9-9-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, és már ekkor szembetűnő volt, hogy a csapatoknak ezen az estén nem a védekezés az első számú fő szempont. A folytatásban a hazaiak Geiger vezérletével kihasználták a mieink védekezésben elkövetett összes hibáját, amivel 21-11-re villámgyorsan elléptek tőlünk. Surmann Gábor időt is kellett, hogy kérjen értelemszerűen, hogy rendezhessük sorainkat. A kis szünetet követően az ex győri Csaba indította el az újpesti felzárkózást egy sikeres távolival, majd Ivosev is megszerezte első pontjait az Újpesti színekben. Melléjük társult a hetek óta top formában kosárlabdázó Kelemen, az ő és kapitányunk hadhatós közreműködésével egy 19-2-es szakaszt kreáltunk, amivel 23-30-al zártuk a negyedet. 
A második negyedben igyekeztek fiaink szigorítani a védekezésükön, ugyanis az első etapban rengeteg figyelmetlenség és fegyelmezetlenség jellemezte a csapatot “hátramenetben”, aminek hozadéka nem lehetett más mint a sok kapott pont. Ennek eleget téve folyamatosan kezdett nyílni az olló, a palánk alatti területet uraltuk az Ivosev-Dr. Franczva-Varga triónak köszönhetően,  a hazaiak ezzel párhuzamosan pedig triplákkal próbáltak meccsben maradni. Ez azonban csak arra volt elég, hogy a kerek 20 pontos határon belül tudjanak maradni. A második negyedet Csaba György félpályás hárompontosa zárta le (37-56).  
A harmadik negyedet buta és bosszantó hibákból kifolyólag három eladott labdával kezdtük, a Győriek pedig hat szerzett ponttal ezzel egyetemben. A folytatásban azonban újra átvettük az irányítást, egy védekezés váltással több labdát szereztünk amiből rendre könnyű góllal tudtunk “operálni”, visszaállítva gyorsan a 20 pontos előny (50-70). Hazai részről a Kámán-Földesi-Berneczei trió próbálta életben tartani a halovány győri reményeket, de csapatunkból mindig volt aki bele tudott tenni a közösbe. A mindössze 19 éves játékosunk Micev ebben a szakaszban különösen elemében volt, minden vendég akcióban aktívan részt vett, amihez eredményesség is párosult. Az elsőhöz hasonló pontgazdag negyedet 60-85-ös vezetéssel zárta le Horváth Ákos sikeres közelije. 
A záró felvonás már sok izgalmat nem rejtegetett magában, a pontos szám szerinti végeredményen felül az egyetlen kérdés már csak a 100 pont elérése volt. Ezt stílszerűen az új játékosunk, Ivosev Tamás szerezte meg egy hatalmas zsákolással. A végeredmény 77-106 lett, külön öröm volt a záró szakaszban, hogy több újpesti saját nevelésű fiatal töltött értékes perceket a pályán. 
Összességében: A vártnál tán könnyebbre sikeredett a mérkőzés. Ivosev érkezése igencsak pozitív hatást hozott a csapatnak, több játékosunk is az átlagnál felszabadultabban, nagy élvezettel kosárlabdázott. Csapatszinten 53 %-al dobtunk mezőnyből, volt 10 sikeres hárompontosunk, és volt majdnem kétszer (!) annyi lepattanónk valamint VAL-unk mint a vendéglátóknak. Ennek eredménye lett ez a nagy különbségű, és azt gondoljuk megérdemelt győzelem, amely igazi csapatmunka volt. 
Egyénileg: CSAPAT, CSAPAT, CSAPAT (hatan értek el kétszámjegyű pontot, illetve a fiatal Micev 9 dobott ponttal zárt) 
Surmann Gábor: A mérkőzés előtt közvetlenül kis újratervezést kellett végrehajtanom, mert az irányítónk nem léphetett pályára. Az első negyedben a védekezés hiánya miatt “All star” mérkőzést láthattak a jelenlévők, de a második negyedben már szigorítottunk a védekezésünkön, és magabiztos előnnyel vonultunk nagyszünetre. A második félidőben egy felszabadult, és igencsak tetszetős kosárlabdát mutattunk be, és azt gondolom hogy megérdemelt győzelmet arattunk. Örülök hogy a fiataljaink sok időt tölthettek a pályán, és külön örülök az újdonsült játékosunk Ivosev debütálásának. Gratulálok a csapatomnak, a Győriek maródi játékosainak pedig mielőbbi visszatérést kívánok.