NB1B: Parádés győzelem a listavezető ellen

Az NB1B-ben szereplő felnőtt férfi csapatunk nagy csatában győzte le a listavezetőt a bajnokság 19. fordulójában, ezzel újra nyílttá téve a bajnokság alapszakaszát.

Felnőtt csapatunk a soron következő bajnoki mérkőzésén a tabella első helyén elhelyezkedő, nagyon jó erőkből álló Celgédi KE együttesét fogadta a Tungsramban. A két csapat odavágóján 92-79-es arányban maradtunk alul, amiért szerettünk volna mindenképp visszavágni riválisunknak. Csapatunkból a már régóta távolmaradó Csaba mellett nem számíthatott a szakvezetés a fiatal Micevre sem. 
A derbi első pontjait Ivosev szerezte egy tetszetős egyéni akciót követően, amire a túloldalon Tóth reagált egy két pontossal. A mérkőzés elején inkább a biztonságra törekedtek a csapatok, mindkét fél jelentős kockázat vállalás nélkül próbált játszani. Azonban 7-6-os vezetésünknél a vártnál többet kezdtünk hibázni, amit a Mészáros-Kovács vezette páros jóvoltából ki is használtak a vendégek, és 9-16-ra megléptek tőlünk. Csapatunk azonban nagyon gyorsan reagálni tudott a kialakult helyzetre, és a csereként pályára lépő, nagy energiát és nem különben eredményességet hozó Kelemen vezérletével 18-16-ra fordította meg az eredményt. Az első negyed végéig azonban a Cegléd főként sikeres büntetőire alapozva mégis egy szűk előnnyel tudott fordulni (22-24).
A második negyed Kelemen újabb triplájával indult, amire az ex-újpesti, a mérkőzésen meglepően jó teljesítményt produkáló Nárai válaszolt. 27-30-as vendég előnynél előbb irányítónk Mészáros, majd Nagy Balázs köszönt be a periméteren túlról (33-30) két támadás leforgása alatt. A vendég Ceglédiek azonban kihasználva a támadásban és védekezésben egyaránt elkövetett pontatlanságainkat/hibáinkat , egy 2-9-es szakasszal 4 pontos előnnyel vonulhattak nagyszünetre. Csapatunk ebben a játékrészben bántóan sok közeli hagyott ki, a 21%-os közeli mutató sok mindent alátámaszt.
A 3. negyedet nagyon jó szellemiségben, és még élesebb védekezéssel kezdte a társaság. A Tóth-Fekete párost gyakorlatilag az egész mérkőzésen sikeresen limitálta a csapat, amiért mezőny sorunkat hatalmas dicséret illeti. Támadásban pedig Kelemen ott folytatta ahol az első félidőt abbahagyta, és hozzá még párosult a második félidőre jelentősen feljavuló rutinos Horváth Ákos is, amelynek köszönhetően 53-45-re megléptünk ellenfelünktől. A Cegléd azonban nyilván ezt nem hagyhatta annyiban, és a faultproblémáink illetve a sajnálatos sérülések okozta gondjainkat kőkeményen kihasználták a vendégek. A Mészáros-Kovács-Nárai trió hadhatós közreműködésével megfordították az eredményt (55-56). Surmann Gábor vezetőedző időkérésre kényszerült, mely után Ivosev 2+1-es akcióval fújt riadót a csapatnál. Védekezésben még nagyobb energiákat kezdtünk el mozgósítani, ekkortájt óriási fizikai csata zajlott a pályán. Horváth Kristóf fontos pillanatokban szerzett pontjai 6 pontos előnyt kreált számunkra a záró negyed előtt (64-58). 
Az utolsó negyedet Horváth Kristóf hárompontosa nyitotta, megadva ezzel a lökést a csapatnak a győzelem felé. Várbíró a túloldalon még ugyan szerzett egy két pontost, de a folytatásban a remek dobószázalékunknak köszönhetően egyre nyílni kezdett az olló. A tarthatatlan Ivosev harmadik hárompontosa után 81-66-nál eldőlni látszódott a találkozó 5 perccel a vége előtt. A Ceglédiek becsülettel próbálkoztak a felzárkózáshoz, melyet minden esetben sikerült “hárítanunk”, így a végére már csak egyetlen kérdés maradt, hogy az odavágón elszenvedett 13 pontos különbségen belül tudnak e maradni a vendégek. Ez végül nem sikerült számukra, ugyanis csapatunk rendkívül okos, fegyelmezett végjátékot hozva 92-76 arányban megérdemelten abszolválta a csúcsrangadót.
Összességében: Ahogy az várható volt, nagy csata és fizikalitás zajlott a két fél között. A mieink az első félidőben elpuskázott tömérdek helyzet után még minimális hátrányban voltak, ám a második félidőben már a csapat tudta azt az erős, domináns támadójátékot hozni ami a szezonban jellemző ránk, amely végül egy magabiztos sikert hozott. A lepattanó csatát nagyon megnyertük, több gólpasszunk is volt, és két kulcsemberét is nagyon jól őriztük a Ceglédieknek. Ebbe még így az is belefért, hogy 18 eladott labdánk volt, ami igen magas szám főleg egy ilyen rangadón. 
Egyénileg: “MVP” kérdés nélkül Ivosev, centerünk 38/9 pontja mellé leszedett 14 lepattanót és kiharcolt 10 faultot, mindehhez  56 VAL párosult. Klasszis! Rajta kívül még kiemelendő a padról beszálló Kelemen performansza, aki 17/12 pontot szerzett remek százalékkal. 
Külön dicsérendő hogy a  CSAPAT-ból mindenki azt tette bele az estén, ami kellett a győzelemhez. Igazán kollektív produkció volt ez a srácoktól.
Surmann Gábor: Mindenek előtt gratulálok a játékosaimnak, azt gondolom megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidőben a rossz helyzet kiválasztásaink s döntéseink miatt kerültünk minimális hátrányba, ráadásul bántóan sok közelit hibáztunk, továbbá kissé meggyűlt a bajunk a középső magas P&R-játékukkal. A második félidőben a védekezésünk azonban élesebb lett, mezőnysorunk hatalmas munkát végzett és limitálta sikeresen a Fekete-Tóth kettőst. Támadásban pedig a kulcs az volt, hogy a végletekig türelmesen, precízen hajtottuk végre a figurákat, volt indításunk, mélységi játékunk, kevesebb eladott labdánk, és egy extra klasszis Ivosevünk. Ő rá külön büszke vagyok, no nem a “számai” miatt, legyen annyi elég ő tudja miért s én is tudom. A győzelemnek most nagyon örülünk, mégis csak a nagyon erős első helyezettet sikerült két vállra fektetnünk. Azonban holnaptól már a hepp kupa négyes döntőre fogunk készülni. A Ceglédnek egészségben gazdag folytatást kívánok, a csapatomnak pedig köszönöm az élményt, tényleg büszke vagyok rájuk. Végezetül a győzelmet szeretném a drága feleségemnek ajánlani születésnapja alkalmából, ő a legnagyobb szurkolóm s szurkolója csapatunknak. Hajrá Újpest!