NB2: A TF ellen javítottunk

Rangadóval folytatódott az NB2-es bajnokság. A Veresegyháza ellen hazai pályán elszenvedett vereség után a TF ellen nyerni kellett fiataljainknak ahhoz, hogy életben maradjanak a dobogós álmaik.

Páli Gábor: Fizikálisan és mentálisan is kemény mérkőzésen vagyunk túl és egy nagyon fontos győzelmet arattunk. Az első negyed meglepően alakult, mert bár megvoltak a lehetőségeink, nem tudtuk értékesíteni azokat, míg ellenfelünk könnyű kosarakat dobott. A védekezésünk sem volt se kemény, se agresszív, így pedig csak a személyi hibákat gyűjtöttük feleslegesen. A kétperces szünet jól jött nekünk, mert fejben össze tudtuk szedni magunkat, a védekezésváltás eredményeként pedig a második negyedben mindössze három akciókosarat kaptunk.
A harmadik negyedben ellenfelünk mindent megtett annak érdekében, hogy a mérkőzést a maga javára billentse, de szerencsére csak kettő pontos előnnyel fordultak a záró tíz percre, így még volt esély megnyerni a mérkőzést. Az utolsó negyedben ismét jól tudtuk kamatoztatni a sebességünket, és Nagy Gergő vezetésével 73-61-re nyertünk.
Gratulálok a Csapatomnak. Az első negyed kivételével ismét sikerült jó kosárlabdát játszanunk. Pörgött a védekezés és volt ritmusa a játékunknak. Az első negyedben a Király-Laman duó 20 pontig jutott, azonban ezt követően a maradék három játékrészben már csak hét egységgel növelték pontjaikat, ami a kulcs volt a mai győzelemhez.
A TFSE-nek további sok sikert a bajnokságban.

Statisztika:

Újpest-MT: Nagy G. (22/15), Krkljes V. (13/3), Kékesi K. (11), Grkovic M. (8), Major P. (8/6), Zeve Sz. (8), Bodnár Cs. (3), Horváth A. (-), Szecsei G. (-), Tóth B. (-), Szabó M. (nlp.)