NB2: Fej-fej mellett a dobogóért a bajnoki hajrában

Az NB1B-s meneteléssel párhuzamosan az NB2-es csapatunk is harcban áll még a dobogóért, miután a 26. fordulóban a KKS otthonában 82-60-ra nyert.

A keddi NB1B-s elődöntő harmadik meccsével majdnem párhuzamosan kezdődött az NB2 26. fordulójának mérkőzése, a KKS – Újpest-MT II. találkozó. Vendég oldalon a Grkovic-Nagy duó hiányzott ugyan az NB1-es kötelezettségek miatt, ennek ellenére győzelmi szándékkal léptek parkettre az újpestiek.
A mérkőzés első nyolc percében felváltva estek a kosarak, az utolsó két percben azonban egy 10-2-es etappal a vendégek kilenc pontos előnybe kerültek (14-23). Sőt, Fülöp Áron révén a második negyed elején 14 pontra nőtt a lila-fehér előny. A csapat védekezése rendkívül stabil volt, támadásban pedig futószalagon jöttek a pontok, így a félidőben 27-51 állt az eredményjelzőn.
A harmadik negyedben a 18 pontig jutó Cserneczky 15 ponttal, közte 4 triplával segítette a hazai felzárkózást, melynek köszönhetően 14 pontra olvadt az újpesti előny. Szerencsére a záró tíz percre ismét rendeződött a vendégek védekezése, hazai oldalon pedig a kipontozódások révén elfogyott a lendület, s így megérdemelt újpesti győzelem született (60-82).
Páli Gábor: Először is szeretnék gratulálni az NB1B-s csapatunk döntőbe jutásához! Nagy dolgot vittek véghez és reményeim szerint ezzel még nincs vége, és meglepetést tudunk hozni majd a Cegléd elleni derbin… Büszke vagyok rá, hogy a Csapatba több hazai nevelésű fiatalt is sikeresen be tudtunk építeni, akik hasznos játékosokká váltak az idény során.
A KKS elleni mérkőzés nem volt egyszerű, azonban a sebességünk ezen az estén is döntő volt. Csapatként ismét jól funkcionáltunk, a szerzett labdáinkból pedig jó százalékkal értékesítettük az indításokat. A második negyed extra játéka után elhittük, hogy már megnyertük a meccset, így ellenfelünk egy extra dobóteljesítménnyel fel tudott zárkózni. Mi viszont a záró felvonásra ismét fel tudtunk pörögni és behúztuk a mérkőzést.
Folytatás pénteken a BKG Príma ellen, ami szintén nehéz mérkőzés lesz. Jelenleg 3-4. helyen állunk a tabellán, és mindent megteszünk azért, hogy a végén felállhassunk a dobogóra…