NB2: Győzelem az NB2 rangadóján

Az NB2 13. fordulójának sláger mérkőzésen a Megyeri Tigrisek fiataljai egy színvonalas mérkőzésen 86-75-re legyőzték a második helyen álló MAFC-Martos együttesét.

Tavaly a Felnőtt Regionális Bajnokságban idegenben egy utolsó másodperces triplával, otthon pedig hosszabbítás után nyertünk a Martos ellen. Azóta pedig többek között Bihari Mátéval is erősödött ellenfelünk.
Már az első percekben látszódott, hogy ez egy igazi derbi lesz. Mindkét csapatnál volt fizikalitás, és mindkét csapat alaposan felkészült a másik játékából. Az első negyed közepén a MAFC egy 11-2-es futással állva hagyta a lila-fehéreket, melynek eredménye hazai időkérés lett (11-19). Ezt követően három perc alatt a vendégek csak két pontra voltak képesek, míg hazai részről Nagy, Kékesi és Tóth is eredményes volt. Így a negyed végén négypontos vendég vezetést mutatott a tábla (17-21). A folytatásban úgy tűnt már-már konzerválódik az eredmény, ám két perccel a negyed vége előtt Krkljes triplájával 36-34-re átvettük a vezetést, s végül hárompontos előnnyel fordulhattak az újpestiek (39-36).
A harmadik negyed hetedik percéig ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban az utolsó három perc ismét a hazaiaknak jött ki jobban, így 64-52-re megléptek a Tigrisek. Az utolsó negyed elején 69-52-nél úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, azonban a Martos hihetetlen energiákat mozgósítva előbb 69-59-re, majd 75-70-re zárkózott, ezzel újra nyílttá téve a mérkőzést. Aztán jött ismét az utolsó három perc, mely ismét a hazaiaknak kedvezett. Ezt a szakaszt 11-5-re nyerték meg a fiatalok, s ezzel együtt a mérkőzést. Győzelmükkel az újpestiek előre léptek a negyedik helyre, és már csak egy győzelem választja el őket a második helytől.
Páli Gábor: Mindig megtiszteltetés játszani a patinás múltú MAFC-Martos ellen. Tavaly egy osztállyal lejjebb kétszer is nyerni tudtunk ellenük, idén azonban egy jóval erősebb keret ellen kellett bizonyítanunk.
Mind a négy negyedre jellemző volt, hogy az utolsó három percet sokkal jobban bírtuk ellenfelünknél, amivel gyakorlatilag meg tudtuk nyerni ezt a mai mérkőzést. Látszódott, hogy komolyan készültek ránk, ami egyrészt hízelgő, másrészt pedig a gyerekek megízlelhették azt, hogy milyen, ha az ellenfél nem hagy helyet azt csinálni és olyan tempóban, ami a komfort zónánkon kívül van.
Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert nekik a folytatásban! És persze gratulálok a Csapatomnak is, mert ez a győzelem egy újabb komoly férfi munka volt! Dolgozni kell tovább, hogy elérjük a céljainkat! Hajrá Újpest!

Statisztika:

Grkovic M. (24/12), Nagy G. (20/9), Krkljes V. (12/6), Major P. (10/6), Tóth B. (9/3), Vadon T. (4), Kékesi K. (3), Renkecz M. (2), Szecsei G. (2), Ipacs D. (nlp), Morgan R. (nlp), Zeve Sz. (nlp).