NB2: Győzelem Telkiben

Az NB2 Közép A-csoportjában szereplő újpesti fiatalok vasárnap este Telkibe látogattak, ahol a 14. helyen álló Pilis Basket volt az ellenfél.

Páli Gábor: Érdekes mérkőzésen vagyunk túl, ahol mint utóbb kiderült, az első játékrész döntött. 7-0-val kezdtünk, s a 6. percig úgy tűnt, minden rendben is lesz, azonban 12-3-as vezetésnél három eladott labdából zsinórban hat pontot kaptunk. Szerencsére az utolsó négy percre sebességet tudtunk váltani, és egy 18-5-ös futással magabiztos 16 pontos előnyt tudtunk kiépíteni. Ettől kezdve a mérkőzés hátralévő része teljesen kiegyenlített volt. Az utolsó negyedre fizikálisan mindkét csapat elfáradt, s így szerencsére nem énekelték ki a szánkból a sajtot.
Taktikailag kellően széles volt a repertoárunk ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni ellenfelünknek.Ez leginkább az első negyedre volt igaz, és ott meg is tudtunk lépni a hazaiaktól. A folytatásban eléggé hullámzott a játékunk. Sajnos ezúttal a padról nem érkezett mindig annyi energia, mint szokott.
A Kékesi-Grkovic-Vadon hármas mind támadásban, mind pedig védekezésben jól szuperált, és megalapozta a győzelmet ezen az estén. Az első kör utolsó fordulójában a Veresegyház látogat a Bajza csarnokba. Gyertek szurkolni a rangadóra!
2022. február 8. kedd 19:00
Újpest-MT II. (4.hely) – BKG-Veresegyház (5. hely)