NB2: Legyőztük a Közgázt

Az NB2 ötödik fordulójában fiatal csapatunk a rutinos játékosokból álló Közgáz csapatát fogadta. A végig kiegyenlített játékot hozó találkozó az utolsó negyedben dőlt el az újpesti fiatalok javára, akik így megszerezték harmadik győzelmüket.

NB2 Közép A-csoport
5. forduló
Újpest-MT – Közgáz SC és DSK/B 89-76
(25-29, 25-12, 17-22, 22-13)
Újpest-MT: Krkljes V. (20/6), Grkovic M. (19/9), Tóth B. (12), Nagy G. (10), Kékesi K. (8), Vadon T. (6), Ipacs D. (5), Bodnár Cs. (4), Francia B. (4), Renkecz M. (1), Kovács Z. (-), Szecsei G. (-).

Páli Gábor: Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert 24 óra leforgása alatt két rangadót sikerült nyerniük. Ez a mérkőzés ismét egy remek lehetőség volt számunkra, hogy fejlődjünk. Az első negyedben túlságosan puhák voltunk védekezésben, s talán még a lábakban volt az egy nappal korábbi Darazsak elleni mérkőzés. Mindezek ellenére sem szabad 29 pontot kapnunk egy negyed alatt. A második játékrészre szerencsére össze tudtuk szedni a védekezésünket, voltak kizárásaink és szerzett labdáink is, melyekből tudtunk indulni és könnyű kosarakat dobni. Így pedig a félidőre kilenc pontos előnybe kerültünk.
A második félidő nem indult rosszul. Gyorsan tíz pont fölé toltuk a különbséget, aztán egy kisebb rövidzárlatnak köszönhetően 63-63-nál utol ért bennünket. Ezt követően viszont a védekezés- és ritmusváltásnak köszönhetően 85-65-ig meg sem álltunk, mellyel eldöntöttük a mérkőzést.
Remek csapatmunkával elért győzelem volt ez a mostani! Gratulálok! Ellenfelünknek pedig további sok sikert a szezonban. Hajrá Lilák!