NB2: Lila-fehér győzelem az újpesti rangadón

A NB2-es bajnokság 25. fordulójában a Kiss Lenke KA otthonába látogatott csapatunk. A mérkőzést végig irányító vendégek az első három negyedet megnyerve végül 78-63-ra nyertek, s kihasználva a TF botlását, feljöttek a 4. helyre a tabellán!

Páli Gábor: Több játékosunk is hiányzott a keretből, azonban a célunk így is a győzelem volt ezen a találkozón. Az ELTE győzelme a TF ellen esélyt adott arra, hogy eggyel közelebb lépjünk a dobogó felé. Ehhez viszont nyerni kellett.
Jól is indult a mérkőzés, azonban 15-8-as vezetésnél megrekedt a szekerünk és a második negyed elején Varga triplájával már 16-15-re a KLKA vezetett. Szerencsére ritmust tudtunk váltani és egy 15-1-es futásnak köszönhetően 41-28-al mehettünk szünetre.
A második félidő kiegyenlített játékot hozott. Mi többször növelhettük volna húsz fölé a különbséget, ők pedig többször visszajöttek 10 pontra, de egyik csapatnak sem sikerült átlépni a bűvös határt.
Vule a mai délutánon is megállíthatatlan volt, és szerencsére most is felnőtt hozzá néhány játékos, akik jó teljesítményükkel győzelemhez segítették a csapatot. Bendegúztól most már meccsek óta jó teljesítményt látok, aminek nagyon örülök!

Statisztika:

Újpest-MT: Krkljes V. (26/3), Kékesi K. (16/3), Fülöp Á. (11/6), Papp B. (8), Tóth B. (8/3), Bodnár Cs. (5/3), Major P. (3/3), Szecsei G. (1), Kovács Z. (-), Renkecz M. (-), Szabó M. (-).