U11/B: 1. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/Pannónia – Újpest-MT/B 22-36 (8-6, 6-18, 6-4, 2-8)
2020.10.17., szombat, 13:20 – Budapest, Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Újpest-MT/B – Zuglói Sasok Herman 38-36 (6-12, 15-9, 8-4, 9-11)
2020.10.17., szombat, 16:00 – Budapest, Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Surmann Péter: Megkezdtük szereplésünket U10-es csapatunkkal az U11-es bajnokságban méghozzá nem is akárhogyan! Az első mérkőzésünk kezdetekor még érződött, hogy most játszunk közösen először, de ahogyan haladt előre a mérkőzés úgy lettünk egyre magabiztosabbak. Aztán a második negyedben robbantottunk ,ehhez hozzátéve egy nagyon koncentrált félidei büntetőzést, melynek köszönhetően a második félidőben nagyobb előnyünk birtokában tudtunk játszani! Az utolsó negyedben még növelni is tudtuk az előnyünket és magabiztosan nyertük meg az első mérkőzésünket egy ügyes gyerekekből álló ellenféllel szemben!
Aztán a második meccsünkön mindennel találkoztunk ami sport: hullámhegyek és völgyek, gyönyörű taktikai megoldások és gyermeteg hibák, fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel szemben, de az utolsó 2 percre 3 pontos hátrányban érkeztünk meg. És akkor ott olyat láttam és tapasztaltam amit ilyen fiatal gyerekeknél ritkán lehet: Abban a kiélezett szituációban mindösszesen egy rossz döntést hoztunk, a többi esetben azt csináltuk amit kellett és ahogyan kellett! Hibáink voltak ugyan de a döntéseink mindig helyesek voltak! Ennek eredményeképpen nagy küzdelemben igazi CSAPAT munkával megnyertük a második meccsünket is megkoronázva az aznapi teljesítményünket!
Összességében nagy elvárásokkal érkeztem Magamban U10-es csapatommal kapcsolatosan erre a fordulóra és a Gyerekek bebizonyították hogy nem hiába! Nagy örömömre Mindenki hozzá tudta tenni saját tudását a meccsekhez, mely alapjait szolgálta a sikerünknek! Nekem erről szól a kosárlabda és szeretném, ha a Gyerekeknek is erről szólna! Óriási élmény volt Nekem és Nekik is ez a kezdet, kezdünk alakulni úgy ahogyan szeretném, de még borzasztóan sok munka áll előttünk, mert még nagyon fiatalok vagyunk!! Gratulálok a Gyerekeknek a sikeres kezdéshez és várom a további folytatást! Hajrá Tigrisek!