U14/A: REGIONÁLIS BAJNOK az U14-es csapatunk!

Az elmúlt hétvégén megrendezésre került a Regionális serdülő fiú bajnokság Közép régiójának döntője, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően, tartogatott izgalmakat.

Az első mérkőzésen a Tigrisek csatáját láthatták a helyszínre érkező és a mérkőzéseken nagyon jó hangulatot teremtő Szülők, szurkolók. A Herceghalmi Tigriseket végül viszonylag könnyedén legyőzték fiaink, így a Lila Tigrisek jutottak a fináléba 97-58 arányban.

A másik elődöntőt a Zuglói Sasok vívták a Szentendrei ifjakkal, ott szintén egy nagyarányú győzelem született a Zuglóiak javára, 136-62 lett a végeredmény.

A bronz meccs nem hozott nagy izgalmakat, a szezon során sokadjára találkozott a Herceghalom és a Szentendre csapata, melynek a végeredménye most is Herceghalmi győzelem lett 82-46 arányban.

A finálét megelőzően, a Középszakasz mind a 4 fordulójában végig kiélezett szoros meccseket hozott az Újpest – Sasok párharc, 4-ből 3-szor a Zuglóiak javára , ami a fogadóirodák előzetes esélylatolgatásait nézve, egy újabb Sasok sikert tartogatott volna…de mi másképp gondoltuk. A mérkőzés első percétől forrt a levegő a csarnokban, nem engedte egyik csapat sem el a másikat, az első negyedet 1 pontos előnnyel zártuk. A második felvonás sem volt másképp, itt a meglévő 1 pontos előnyből félidőre 3 lett, 30-27-et mutatott a nagyszünetben az eredményjelző a javunkra. A harmadik negyedben mindkét csapat ponterősebb játékkal lépett elő, de az előnyünket végig megtartva a negyedet +2 ponttal zártuk, így 5 pontos előnnyel vághattunk neki a záró felvonásnak. Az utolsó negyedben sem tudták megtörni a lendületünket, védekezésben és támadásban is végig koncentráltak maradtunk így az utolsó negyedet is megnyerve 4 ponttal, 69:60-as végeredménnyel, REGIONÁLIS BAJNOKOK vagyunk!

Mészáros Csaba: Gratulálunk mindegyik döntős csapatnak és további sok sikert kívánunk mindenkinek! A szezon még tart, vár ránk a Régiós döntő, ahol Nyugat-Közép-Kelet bajnokai vívnak meg egymással. Hajrá Lilák, Hajrá Újpest!