U16/A: “D” döntő és kadett évértékelő

Dudás József: Az Országos Kadett Bajnokság helyosztóján, a „D” döntőn” visszavágtunk a Budafok csapatának a selejtezőben elszenvedett vereségünkért. A korai kezdés hozta csapatunk megszokott 0%-os triplázását, a csapnivaló büntetőzését 17/7, de így sem forgott veszélyben győzelmünk, mert ellenfelünk zónáját ziccerekig tudtuk lebontani, amiben már nem hibáztunk. Védekezésben hoztuk a formánkat, rengeteg energiát tettünk abba, hogy ellenfelünket 60 pont alatt tartsuk. Győzelmünkkel bejutottunk a döntőbe.

A Pécsi Akadémistákkal játszottunk a döntőben és amíg bírták tartani a 12-es rotációnkat addig lépést tudtak velünk tartani. A 3. negyedben a hosszabb kispadunk eldöntötte a mérkőzést, a végjátékot pedig jól menedzseltük. A helyosztón résztvevő csapatok mindegyikének gratulálok játékukhoz.
A tornát megérdemelten nyertük meg és lettünk a 21. csapat az Országban. De fontosabb, hogy az évben összecsiszolódott a csapat, néhányan felnőttnek értek, és kamaszaink is elkezdték megérteni mi kell a sikerhez. Lett karaktere a csapatunknak mind védekezésben és támadásban.
Az utolsó 9 mérkőzésünket megnyertük, közte az Ostravai nemzetközi tornát és egy „D” döntőt. Szezon során megvertük a MAFC Akadémia csapatát, a Zsíros Akadémiát, a Pécsi Akadémiát. Mérkőzéseink végeredményének 30 százaléka 3 ponton belül volt, amiből sokat tanulhattunk. Játszattunk „A” döntős csapatokkal, a Kecskeméttel és a Debrecennel. A „B” döntő győztesét a Dávid Kornél Akadémiát kétszer is nagyon megizzasztottuk.
Összességében elégedett vagyok a csapat szezonjával, mindent kihoztunk magunkból és folyamatosan haladunk céljaink felé.

Statisztika:

1. mérkőzés: Koczur 6, Richter 2, Békési 14, Schmidt Áron 19, Barabás 20, Schmidt Balázs 9, Szentgyörgyi 5, Barta, 2, Nagygyörgy 1, Antal 2, Lückl, Gyöngyösi

2. mérkőzés: Richter 17, Gyöngyösi 2, Barabás 15, Schmidt Balázs 6, Békési 11, Küri 5, Koczur 2, Nagygyörgy 4, Lückl 2, Schmidt Áron 9, Szentgyörgyi 4, Barta