U16/A krónika: MAFC/A – Újpest-MT/A

Azzal a tudattal léptünk pályára, hogy győzelmünk esetén bebiztosítjuk helyünket a rájátszásban. Ehhez le kellett győznünk a csoportunk éllovasát idegenben.

Dudás József: Tanulva az első meccs hibáiból, fizikálisan még rátettünk egy lapáttal a felkészülésünkben, ami köszönhetően a junior csapatunk segítségének nagyon jól sikerült, így bizakodva vártuk a mérkőzést.

Már az első negyedben érezhető volt, hogy ezen a napon fel tudjuk venni a versenyt erőben ellenfelünkkel, nem fognak tudni átrohanni rajtunk, mint az első meccsen. Sőt az is érezhető volt, ha versenyt kell futnunk, akkor abból mi jövünk ki ma győztesen.  Ellenfelünk gyorsan zónára váltott, amivel sikerült is támadásainkat lelassítania. Nem találtunk be se távolról, se büntetőről. 9/0 hárompontos, 27/12 büntető.  A 33 eladott labda is mutatja, hogy igen masszív területvédekezést kaptunk.

A rengeteg befektetett védőlábmunka azonban meghozta ezen az estén is a sikerünket. Bár a támadás nem ment, a védekezésünk működött. Sikerült a hazai pályáján 50 pont körül tartani ellenfelünket.
A kevés pontot hozó találkozó így, egy 1 labdás végjátékba torkollott, amibe szinte végig vezetve megérdemelten jutottunk el néhány pont előnnyel. Ezt a pici előnyt jól menedzseltük az utolsó percekben és megérdemelt győzelmet arattunk.

MVP Antal, aki az ellenfél magas emberei között is megtalálta a lehetőségeket, de Koczur 6 támadópattanója is extra teljesítmény.

Köszönjük szurkolóinknak, hogy sportszerű szurkolásukkal folyamatosan segítik a munkánkat, és jelenlétükkel megtisztelnek minket. Gratulálok a csapatoknak, számunkra nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk.