U16/A krónika: PVSK NKA/A – Újpest-MT/A

Megérdemelt győzelmet arattunk a Pécs otthonában is. Az első negyed elejét leszámítva végig mi irányítottuk a mérkőzés. Bíztunk az erőnlétünkben, folyamatosan daráltunk egész pályán, és az utolsó negyedre már nem maradt ellenfelünkben energia ahhoz, hogy megvédje hazai pályáját.

Dudás József:  Az első negyedben nehezen indult be a gépezet. Csak az 5. perctől fogva kezdtünk el üzemi hőmérsékleten védekezni, ami kitartott a félidő végéig. Ebben az időszakban összesen 5 db mezőnykosarat engedtünk ellenfelünknek. Igaz kaptunk 23/15 büntetőt és mindenki fault problémákkal küzdött, de 38-42-es félidei vezetésünk és a mutatott játék bizakodásra adhatott okot.

Félidőben átbeszéltük, hogyan kell alkalmazkodni a körülményekhez. Jól manageltünk faultjainkat, csak a két irányítónkat vesztettük el idő előtt.  Az átpihent harmadik negyed után a negyedik negyedre maradt annyi energiánk, hogy a védekezésünkön megint szigorítsunk egyet. Ezt a ritmusváltást már nem tudta átvenni ellenfelünk, és így a végjáték már nem hozott izgalmakat.

MVP a csapat, de Barabást külön meg kell dicsérnem, hogy a két irányító kipontozódása után ügyesen oldotta meg ezt a feladatot is.

Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísértek minket, és hazai környezetet varázsoltak a Pécsiek Sportcsarnokában.