U16: Védekezés…

U16-os csapatunk hazai pályán folytatta szereplését a korosztályos bajnokságban. Csapatunk ezúttal a DEAC csapatát fogadta, s bár az első félidőben közel húsz pontos hátrányban voltunk, a végén még a győzelemre is lett volna esélyünk.

Pontszerzők:
Békési Benedek (18), Richter Dániel (16), Schmidt Áron (14), Sallai Bence (13), Schmidt Balázs (8), Barabás Balázs (6), Lückl Zsombor (5), Barta Zsombor (3), Cserhalmi Gergő (-), Hunka Róbert (-), Küri Márk (-).

Dudás József: A Debreceni csapat egy félidő alatt bedarált minket, a játék minden szegmensében felülmúltak minket az első két negyedben. Fizikálisan sokkal erősebbek voltak nálunk, és egy-egy betörésüknél még meg is ijedtünk Tőlük. A szünetben sokkal bátrabb védekezést kértem, amit sikerült is megvalósítanunk, és a feljavult védekezésünk következtében a meccs végére látótávolságon belülre is kerültünk. Eddig csak a támadó térfélen való védekezésünk adhatott számomra egy kis örömöt játékunkban, de ezen a meccsen már látszódott sokakon, hogy értik az edzésen elmondottakat, és próbálnak úgy helyezkedni, hogy a csapattársaikat segítsék. Ezért mindenképpen dicséretet érdemel a csapat. MVP Hunka, aki önmagához képest sokkal többet mutatott, mint amit vártam Tőle, bátran, agresszíven védekezett.