U18: Besztercei kettős rangadó

Egy nap alatt mindkét mérkőzését lejátszotta a Beszterce KK ellen az U18-as csapatunk, és két győzelemmel zárt, így az utolsó két mérkőzéstől függően az 5. vagy 6. helyen végezhet csoportjában.

A még októberről elhalasztott mérkőzéssel kezdtük a vasárnapi kettős rangadót. Rendkívül motiváltan léptünk pályára már az első másodperctől és ennek meg is lett az eredménye. Az első negyed végén 27-8 volt az állás. A Kékesi-Ilyés-Sassupe hármas megadta hátul az alaphangot védekezésben, a szerzett labdákból pedig könnyű kosarakat tudtunk szerezni. A folytatásban Balla Gergő és Nógrádi Ádám is jó ritmusban szállt be, így a félidőben már 28 pontos előnyünk volt.
A folytatásban is az összes játékos pályára lépett a rotáció során és ennek ellenére is megnyertük a hátralévő két negyedet. Az ellenfélnél Kiss palánk alatti játéka volt tetszetős, míg nálunk Kékesi (8/8 sikeres közeli dobás, 18 pont, 10 lepattanó, 7 szerzett labda, 6 gólpassz, 39-es VAL) 3 zsákolást is bemutatva lett ismét a mezőny legjobbja.

Páli Gábor: Hasznos mérkőzést játszottunk, ahol éles helyzetben gyakorolhattuk a védekezést és a támadójátékainkat is. A mérkőzést sikerült az első félidőben eldönteni, s ennek köszönhetően mindenkinek jutott megfelelő mennyiségű játékperc arra, hogy bizonyítson.


A délutáni mérkőzés első félideje gálameccset hozott. a Lila-fehérek 59-40-re vezettek 20 perc játék után, és itt is eldőlni látszott a mérkőzés kimenetele. A Major-Kékesi-Vukasin hármas ezúttal megállíthatatlan volt a tarjáni csapatnak. Mindhárman 20 vagy a felett teljesítettek pontszámban és VAL-ban egyaránt. Mindez annak volt köszönhető, hogy jól működött a csapatvédekezés és a szerzett labdákból gyors ziccerekkel, könnyű kosarakat tudtunk szerezni. A mérkőzésen újoncot is avattak az újpestiek. Csomós Dani első pályára lépése alkalmával 8 percet töltött a pályán. Sok sikert neki a továbbiakban!
A második félidőben visszaesett a játék színvonala, s összességében ezt a félidőt megérdemelten meg is nyerte a Beszterce 1 ponttal, azonban a mérkőzést most is az újpestiek húzták be.

Páli Gábor: Nem vagyok nagy híve annak, hogy egy nap két mérkőzést játszunk ugyanaz ellen a csapat ellen, azonban a COVID és a sűrű versenynaptár miatt ez most így alakult. Az első két negyedben még mindkét csapat kellően motivált volt arra, hogy élvezetes mérkőzést játsszon, azonban az utolsó két negyedre mentálisan mindkét oldalon elfáradtak a játékosok, így egy sokkal gyengébb mérkőzés lett, mint azt várhattuk. Ettől eltekintve gratulálok a fiúknak, mert sikerült mindkét mérkőzést megnyerni, és azért is, mert ismét láttam a meccseken olyan biztató jeleket és teljesítményeket, melyek előre mutatnak és bizakodóvá tesznek…