U18: Elúszott a továbbjutás

A fiú junior csapatunk számára elúszott a továbbjutás, miután nagy csatába kikapott a Nagykőrös elleni rangadón.

Csapatunk teljes kerettel fogadta a Sólymokat a Tungsram csarnokban azzal a reménnyel, hogy vissza tud vágni az idegenbeli vereségért, s egyben életben tartja az esélyeket a továbbjutásra.
Ennek szellemében kezdtük a mérkőzést és egy kisebb hullámvölgyet leszámítva az első félidei játékkal elégedett lehetett Páli Gábor vezetőedző. Az első húsz perc után úgy tűnt, nem lehet probléma a folytatásban sem, azonban a Sólymoknál Szécsény és Kocsis is remek napot fogott ki, így a vendégek nem csak tartani tudták a ritmust a lila-fehérekkel, hanem a negyed végére át is vették a vezetést.
Az újpestieknél ezúttal hiányzott az Ilyés-Nógrádi-Sassupe hármas védekezése, támadásban pedig szépen lassan elbizonytalanodott a csapat, így a végére hiába támadt fel Tárkányi, nem tudta megmenteni csapatát a vereségtől.

Összességében: Ez volt a kiemelt bajnokságban a negyedik olyan mérkőzése a csapatnak, melyet megnyerhetett volna, de végül elvesztette. Hiába épít fel a csapat az első félidőben kisebb-nagyobb előnyt, ha a harmadik negyedben nem tudja konzerválni vagy növelni a különbséget, illetve az egál végjátékot nem tudja megnyerni… De erről szól az utánpótlás-nevelés. Ezeket a dolgokat itt kell megtanulni és megtapasztalni, hogy utána a felnőtt meccseken ezeket a szituációkat helyes döntéseket hozva meg tudják nyerni.

Páli Gábor: Nem az első olyan mérkőzésünk volt ebben a szezonban, amelyet meg kellett volna nyernünk, de elvesztettünk. Sajnos meg kell tanulnunk, hogy a mérkőzésnek akkor van vége, ha a negyedik negyed végén az utolsó másodperc is lepergett és lefújták a meccset. Addig viszont foggal-körömmel harcolni kell minden egyes labdáért és nem feladni!
A vereség ellenére sok-sok pozitívumot is el tudok raktározni a mérkőzésről. Kékesi Kristóf első igencsak masszív tripla-duplája (18 pont, 17 lepattanó, 14 kiharcolt fault és 40-es VAL) és Tárkányi András teljesítménye (21 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz és 29-es VAL) mindenképpen kiemelendő.
Emellett a csapat támadójátékával is elégedett lehettem, mert 40 perc zóna ellen tudtunk 73 pontot dobni, ami junior szinten jónak mondható. Tanulnunk kell a hibáinkból és emelt fővel tovább menni és alázattal dolgozni!