U18: Győzelem a városi rivális ellen

A péntek délutáni meccsdömping egy igazi újpesti házi rangadóval kezdődött. A Kiss Lenke Kosársulit fogadta u18-as csapatunk. A szoros első félidő után egy remek harmadik negyeddel magabiztosan 70-54-re nyertük a rangadót.

A KLKS Veszprém elleni győzelme után különösen fontos volt számunkra a győzelem ezen a mérkőzésen, s mivel szinte mindenki rendelkezésre állt, bizakodóak lehettünk.
Az első negyed hetedik percéig remekül alakultak a dolgok, ráadásul a kezdő ötösömből ekkorra már mindenki dobott pontot. Ezt követően ellenfelünk feljavult, s a második negyed elején egy 7-0-ás rohammal átvette a vezetést (20-22). Ekkor szállt be a meccsbe Békési, aki négy perc alatt 7 pontot dobott, s Richter-Tárkányi duóval kiegészülve a félidő végére hat pontos előnyt dolgozott ki a Csapatunk (38-32).
A harmadik negyed ötödik percétől (41-37) 13 percen keresztül nem kaptunk kosarat, ellenben 24 pontot dobtunk! Ezzel a 24-0-ás futással pedig eldöntöttük a mérkőzést. Az utolsó négy percben ellenfelünk még feljebb tudott zárkózni, azonban ez már a mérkőzés végkimenetelén nem változtatott.

Kiemelt Junior Bajnokság
C-csoport
Újpest-MT – Kiss Kenke KS/A 70-54
(18-15, 20-17, 18-5, 14-17)
Újpest-MT: Richter D. (26/9), Békési B. (9/3), Ilyés L. (9/3), Tárkányi A. (9), Berár-Guóth M. (5), Sallai B. (5/3), Ipacs Z. (4), Németh B. (2), Gyurity L. (1), Fóris L. (-), Hunka R. (nlp), Szamkó M. (nlp).

Páli Gábor: Egy újabb fontos mérkőzésen vagyunk túl, és tovább tart a veretlenségünk a bajnokságban, aminek nagyon örülök. Ilyés Levi visszatérése nagyon fontos volt a csapat számára, mivel stabilitást ad a védekezésnek, valamint Békési Benire is számíthattunk ezen a délutánon, aki a kadet csapatunk egyik alapembere. Az első félidőben mutatott játékunk nem volt rossz, azonban a védekezésünk hullámzó volt, így nem tudtunk nagyobb előnyt kiépíteni. A második félidőben viszont szinte hiba nélkül tettük a dolgunkat és egy 24-0-ás futással megnyertük a meccset. Gratulálok a Csapatomnak a győzelemhez és Richter Daninak a 26 pont, 14 lepattanós extrájához. Dolgozunk tovább, mert a neheze csak most fog jönni…