U18: Győzelemmel kezdtük az alapszakaszt

A selejtező torna után egy hónappal ismét pályára lépett u18-as csapatunk. A kiemelt bajnokság C-csoportjában az első mérkőzésen a SZEDEÁK csapatát láttuk vendégül. Ellenfelünk a selejtezőben nem vett részt, az alapszakaszban pedig eddig 0-2-vel állt. Így részükről fontos lett volna javítani, mi pedig szerettünk volna egy győzelemmel kezdeni. A találkozó a lila-fehérek tervei szerint alakult. A félidőben 54-24 volt a hazaiaknak, a végén pedig 93-67 állt az eredményjelzőn.
Újpest-MT – SZEDEÁK/A 93-67
(27-13, 27-11, 11-22, 28-21)
Újpest-MT: Richter D. (25/6), Tárkányi A. (19/3), Németh B. (13), Békési B. (10), Sallai B. (9), Ipacs Z. (7), Berár-Guóth M. (6), Barabás B. (4), Fóris L. (-), Hunka R. (-), Máté M. (-), Szamkó M. (-).
Páli Gábor: A selejtezőben még kilenc, most már csak három játékosunk hiányzott sérülés vagy betegség miatt. Ennek ellenére úgy mentünk neki a mérkőzésnek, hogy győzni szeretnénk. Kellő motivációval és fegyelemmel kezdtük a találkozót, és hamar előnybe is kerültünk. A folytatásban sikerült egy jobban nyitni az ollót a két csapat között, s a félidőre harminc lett a különbség. A mérkőzés ezen szakaszában rendkívül fegyelmezetten támadtunk, extra passzokat adtunk, védekezésben pedig megvolt a megfelelő visszarendeződés. A harmadik játékrészre sokkal motiváltabb Szeged jött ki. Ez kissé meg is lépett bennünket, valamint be is aludtunk kicsit. Szerencsére az utolsó negyed ismét rendben volt, így a végjátékra nem lett izgalmas a meccs. Gratulálok a csapatnak. Jövőhéten jön az újabb megmérettetés, úgyhogy dolgozni kell tovább! Hajrá Újpest!
  • HírekMérkőzésNB1B
    NB1/B