U18: Ismét jól működött a védekezés

Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a rájátszásban az U18-as csapatunk. A jászberényi mérkőzésen mind a négy negyedet megnyerve 84-61-re múltuk felül a Lehel Kosársulit.

Egy héttel ezelőtt tíz pontos lila-fehér győzelemmel zárult ez a párharc. Ahhoz a mérkőzéshez képest két magas emberére sem számíthatott az újpestiek edzője, így magasposzton csak két bevethető játékos maradt.
Ettől eltekintve jól kezdtük a mérkőzést és az első negyed végére Kékesi 13 pontjával 29-15-re vezettek a lilák. A második tíz perc Richter szerzett labdájával és kosarával indult, majd a csapatok felváltva dobták a kosarakat, így a félidő végére a különbség nem nagyon változott.
A második félidőben mindkét csapat aktív rotációval dolgozott, a hazaiak pedig védekezést váltottak, amivel a játék némileg lelassult, ami annyira nem kedvezett egyik csapatnak sem. Az újpesti védekezés azonban szerencsére nem lanyhult, így majd minden negyedben 15 ponton tartottuk az ellenfelet!
Összességében megérdemelten nyertünk, és várhatjuk a szezon utolsó mérkőzését a pécsiek ellen.

Páli Gábor: A mostani mérkőzésre ismét három kadet játékossal egészültünk ki, ami ezeknek a fiúknak jó tanulási és bizonyítási lehetőség is egyben. Fiatal kadetként azonban még nem tudnak mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a 2-3 évvel idősebbek ellen, ami természetes. De ha a fejükben helyén kezelik ezeket a mérkőzéseket, és az ott nyújtott teljesítményeket, akkor csak fejlődhetnek ezeken a meccseken.
Egy héttel ezelőtt majdnem komoly árat fizettünk a taktikai fegyelmezetlenségünknek köszönhetően. Így ezt most mindenképp ki akartuk küszöbölni. Fontos volt, hogy bizonyos játékosokat limitáljunk, illetve egyéb más fontos taktikai elemeket is bevetettünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Azt gondolom, az első negyed utolsó két percében, valamint a második félidőben sikerült a kért dolgokat nagyon jól megcsinálni, és ezúttal nem estünk bele abba a csapdába, hogy elkényelmesedjünk, hanem 40 percig próbáltunk menni és darálni.
Mindenképpen ki kell emelnem Sassupe és Horváth védőmunkáját, valamint a Kékesi-Krkljes-Tárkányi hármast, akik a pálya minden pontján felbukkantak és mindkét fronton sokat tettek a csapat győzelméért.