U18: Kár a második félidőért

Lejátszotta negyedik mérkőzését is az U18-as fiú csapatunk a Kiemelt Bajnokságban, ahol ezúttal hazai pályán a MEAFC-tól szenvedett vereséget.

Beszámoló: Nem túl jó előjelekkel várhattuk a mérkőzést, mivel voltak hiányzóink, illetve a felkészülésünk sem volt teljesen zökkenőmentes. Ennek ellenére rendkívül jól kezdtük a találkozót és sikerült meglepni az ellenfelet a védekezésünkkel (13-2). A miskolci időkérés után a folytatásban apránként dolgozta le hátrányát a vendég csapat, ahol két olyan játékos is szerepelt (Gadus és Ragályi), akik az NB1B Piros csoportjában szereplő felnőtt csapat keretében is rendszeresen pályára lépnek. Az első félidő végén kettő pontos hátrányban voltunk, azonban a játék képe alapján bizakodhattunk a jó folytatásban.
Sajnos a második félidő eleje nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. A külső dobásaink, és a trapézon belüli befejezéseink sem találtak utat a gyűrűbe, így ellenfelünk hamar tíz pontra növelte az előnyét, amitől idegessé és kapkodóvá vált a játékunk. Gyakorlatilag ez a 10-27-es negyed el is döntötte a találkozót. A záró felvonásban még egy utolsó fellángolásunk volt, melyet a Miskolc okosan lemenedzselt, s így megérdemelten nyert.

Páli Gábor: Bár bíztam abban, hogy a Veszprém után egy másik NB1/B Piros csoportos csapat U18-át is meg tudjuk verni, sajnos ezúttal a jobbik csapat nyert. Azt gondolom, mi még mindig formálódunk. Egy-két játékosunk egyre jobban bontogatja szárnyait és tud meccsről-meccsre hatékonyabb lenni. Viszont vannak olyanok is, akiktől sokkal kiegyensúlyozottabb játékot várok el annál, mint amit teljesít. Ha hosszútávon szeretnénk eredményesek lenni, akkor meccsről-meccsre mindig kell hozni egy alap jó teljesítményt, amire lehet a csapatnak építeni. Ha ez nem megy, akkor sincs feltétlenül baj, de ebben az esetben meg kell találnunk azt a szegmensét a játéknak, ahol hasznosak tudunk lenni… Dolgozunk tovább, és megpróbálunk a hétvégén javítani.