U18: Magabiztos siker Egerben

U18-as fiú csapatunk Egerben folytatta szereplését az eddig még nyeretlen Oroszlánok otthonában. A lila-fehérek ezúttal végig kézben tartva a mérkőzést 83-63-ra nyertek és tovább üldözik a Miskolcot és a Pécset.

Pontszerzők:
Kékesi Kristóf (29), Krkljes Vukasin (18), Major Péter (10), Tárkányi András (8), Bai Ádám (7), Ilyés Levente (7), Horváth Attila (2), Richter Dániel (2), Békési Benedek (-), Ipacs Zorán (-), Nógrádi Ádám (-), Turai Noah (-).

Újpesti részről jól indult a mérkőzés! A harmadik percben már 8-0-ra vezettünk, köszönhetően a kemény és határozott védekezésünknek. Ezt követően Hidvégi vezetésével13-9-re zárkóztak a hazaiak, majd az utolsó három percben egy 10-0-ás futással 23-9-re módosították az eredményt a vendégek. A második negyedet az egriek kezdték jobban és 17-24-nél időt is kértek a lila-fehérek, hogy rendezzék a sorokat. Ez sikerült is, így a félidőre Kékesi vezetésével visszaállt a tíz pont feletti különbség.
A második félidő Vukasin és Ilyés kosaraival indult és a 25. percben 55-37-nél már-már eldőlni látszott a mérkőzés, azonban az egriek még 42-55-re visszajöttek. A negyed végét viszont ismét a vendégek bírták jobban és Bai kosarával húsz fölé nőtt a különbség (46-67). Az utolsó negyedben felváltva estek a kosarak, és érdemi dolog már nem történt, így az Újpest-MT megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Páli Gábor: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Sikerült már az első perctől irányításunk alá venni a mérkőzést, és a kisebb hullámvölgyektől eltekintve végig kézben is tartottuk azt. Kékesi és Krkljes ismét jól teljesített, de az újonc Bait is dicséret illeti. Még hét találkozó vár ránk ebben a bajnokságban, így dolgozunk tovább a minél jobb eredmény reményében.