U18: Megvan az első győzelem

Megszerezte első győzelmét az alapszakaszban u18-as fiú csapatunk, miután hazai pályán 106-68-ra legyőzte a Veszprém együttesét.

Páli Gábor: A Veszprémnél az előző fordulókban meghatározónak bizonyuló két játékos is hiányzott, így jó esély mutatkozott arra, hogy meg tudjuk szerezni első győzelmünket az alapszakaszban.
A budaörsi vereség után rendet kellett tenni a fejekben, mert némelyeknél igencsak káosz volt. Viszont úgy érzem, ez elég jól sikerült…
Jó ritmusban, megfelelő hőfokon kezdtük a mérkőzést, melyben benne volt néhány felesleges buta fault is, amibe olykor a túlzott lelkesedés vitt bele minket. Azonban ez a fajta mentalitás és agresszív védekezés láthatóan meglepte ellenfelünket. A második negyed végére sikerült egy 14 pontos előny kiépítenünk, ami megnyugtató lehetett a számunkra, azonban a meccsnek még nem volt vége, így a szünetben további maximális koncentrációt kértem.
A folytatásban is fent tudtuk tartani a jó védekezésünket, melynek alapvető motorja volt a Kékesi-Sassupe duó. Ezen a mérkőzésen végre támadásban is meg tudtuk valósítani azt, ami szeretném, ha jellemezne minket. Ez pedig a csapatjáték, amit jól fémjelez a 26 gólpasszunk!
Meg kell dicsérni Richter Danit (9 pont, 7 szerzett labda, 4 gólpassz), aki 2006-os születésűként először kapott helyet a kezdő ötösben és negyedik junior mérkőzésén is hasznosan tudta segíteni a csapatot.
Összegezve: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Viszont két lábbal a földön kell maradnunk, és megfelelő hozzáállással kell tovább dolgozni azon, hogy nagyobb feladatokat is meg tudjunk valósítani a folytatásban.